Frankrijk proeven op Bienvenue en France

Liefhebbers van het – culinaire – Franse leven kunnen van 17 t/m 19 februari terecht op de beurs ‘Bienvenue en France’ in Amsterdam.
De beurs kent vier peilers: cultuur, wonen, reizen en gastronomie. Aanwezig zijn onder meer de Nederlandse Jeu de Boules Bond (die tijdens de beurs twee wedstrijdtoernooien organiseert, makelaars en andere deskundigen op het gebied van wonen, reisorganisaties en – interessant voor ZESTZ-lezers – onder andere Sopexa, het promotiebureau voor Franse landbouwproducten en levensmiddelen.
Sopexa houdt samen met vinoloog en wijnimporteur Migchel Dirksen elke dag drie wijnproeverijen. Ook organiseert het promotiebureau samen met Kookschool Keizer Culinair kookdemonstraties. Franse producten zoals kazen, rundvlees, gevogelte, vleeswaren, mosterd, azijn en jam worden gebruikt in de receptuur die de kok van Keizer Culinair speciaal voor deze beurs heeft ontwikkeld.
Verder presenteren zich allerlei aanbieders van heerlijke Franse producten: er is veel aandacht voor wijn, maar liefhebbers van charcuterie, confiserie, crêpes, fromage, du pain, sauccissons / jambon, terrines de paté komen er ook aan hun trekken.
Naast de genoemde kookworkshops en wijnproeverijen is genoeg te beleven. Zo zijn er seminars over zowel wonen en ondernemen in Frankrijk, als over taal en Franse gewoontes.

Leave a Reply