Heston Blumenthals christmas pudding hit op Ebay

In nog geen week tijd is bij de Britse supermarktketen Waitrose de christmas pudding van sterrenkok Heston Blumenthal zo goed als uitverkocht. Op de veilingsite eBay is de kerstpudding - met een hele gekonfijte sinaasappel erin - al een populair item.

Vorige week lanceerde modeketen H&M een collectie die ontworpen was door het Franse modehuis Lanvin. Een paar uur nadat de collectie in de Nederlandse winkels hing, hadden kersverse eigenaars de eerste kledingstukken al op Marktplaats gezet. Succesfactoren: een limited edition en een gevierd modehuis. Iets soortgelijks ‘overkwam’ de kerstpudding die de Britse chefkok Heston Blumenthal, goed voor drie Michelinsterren, heeft ontwikkeld voor de luxe supermarktketen Waitrose in Engeland.

Tienduizenden verkocht
In nog geen week tijd gingen er bij de 240 filialen van Waitrose tienduizenden pakjes met Blumenthals christmas pudding over de toonbank. Afgelopen zaterdag, 27 november, wakkerde de Britse krant Telegraph de kooplust nog eens aan en schreef dat de lekkernij volgende week uitverkocht zou zijn. Een dag later meldde de supermarktketen in een persbericht dat de premium kerstpudding - voor de fikse prijs van 13,99 pond (16,16 euro) - nog nooit zo vroeg in het seizoen uitverkocht was.

499 pond
Ondertussen hadden een paar slimmeriken alvast een pudding gekocht en op de veilingsite eBay te koop aangeboden. Inmiddels zijn dat er iets meer dan 60, met prijzen die uiteenlopen van 1 pond (openingsbod) tot maar liefst 200 pond (omgerekend 238 euro).

Of zelf maken?
Waitrose laat weten dat er een nieuwe partij in aantocht is, al zal het slechts om ‘een paar duizend’ gaan. Het unieke ingrediënt, de hele gekonfijte (Valencia)sinaasappel, is namelijk op. En het duurt zeven weken om nieuwe te bereiden. Britten die graag hun kerstdis willen afsluiten met de Blumenthals christmas pudding resten nog twee mogelijkheden: in de buidel tasten op Ebay of de bijzondere versie van deze pudding zelf maken.

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok