Zestz
 
Foodevents voor het weekend en daarna: EkoTown (Amsterdam)
Categorieën: doen!

EkoTown (Amsterdam)
EkoTown noemt zichzelf het eerste biologische lifestyle festival van Nederland. Op 21 & 22 juni kun je in het Amsterdamse Bos twee dagen kennis en ideeën delen op het gebied van een gezonde biologische lifestyle. In dit pop-up dorp vind je verschillende Plaza’s. Jij kunt als bezoeker onbeperkt meedoen aan alle activiteiten. Van yoga- en bootcamplessen tot debatten of lezingen over sport, superfoods, beauty of de toekomst van ons eten.

SMAAK Waalwijk
Ervaar SMAAK Waalwijk ook in 2014, de 5e editie vindt dat jaar plaats op 19 t/m 22 juni. Natuurlijk behouden wij de goede ingredienten van SMAAK: de culinaire diversiteit, de aansprekende inrichting, goede restaurants en deelnemers uit de directe regio, kwalitatieve ambiance en optimaal entertainment.

Culinair Zandvoort
Op 20, 21 & 22 juni vindt op het Gasthuisplein in Zandvoort voor de 6e keer Culinair Zandvoort plaats. Tijdens het festijn zijn er voor de kleintjes diverse poppenkastvoorstellingen.

Bourgondisch Bergen
De voorbereidingen van de derde editie van Bourgondisch Bergen zijn in volle gang. Van 20 t/m 22 juni kunt u weer optimaal genieten van de beste restaurants uit Bergen en omgeving. Daarnaast zal er weer een dj aanwezig zijn, live muziek, kinderactiviteiten en nog veel meer.

homepageKiwanis Westland Culinair (Naaldwijk)
Komend weekend, 20 en 21 juni, is het Wilheminaplain in Naaldwijk voor de achtste keer het toneel van Kiwanis Westland Culinair. Genieten van de lekkerste hapjes en drankjes van een groot aantal lokale restaurants, vergezeld van muziek in een vrolijke en zomerse sfeer. En dat in een toch al feestelijk weekend vanwege tien jaar gemeente Westland.

Lekker Venlo
Al vier jaar is Lekker Venlo het culinaire evenement in de regio. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en proeven van verschillende gerechtjes, veelal bereid met regionale versproducten. Onder de deelnemende restaurants bevindt zich Michelinsterrestaurant Aubergine. Dit jaar vindt het evenement plaats van 20 t/m 22 juni.

NeighbourFood Market (Amsterdam)
De NeighbourFood Market strijkt op 21 juni neer op het Krugerplein Amsterdam Oost in Amsterdam.

Culinair Uithoorn a/d Amstel
Op zaterdag 21 juni vindt, op initiatief van de Lions Club Uithoorn, voor de derde keer Culinair Uithoorn aan de Amstel plaats. De parkeerplaats aan De Schans wordt omgebouwd tot een culinair plein met pagodetenten, waar restaurateurs uit Uithoorn en omliggende gemeenten hun gerechten zullen serveren. 

Lekker naar de Boer
Lekker naar de Boer wordt gehouden in het weekend van 21 en 22 juni. Tijdens dat weekend houden biologische boeren en tuinders open erf. Maak kennis met stoere boeren en boerinnen en ontdek wat biologisch boeren zo bijzonder maakt.

Lezing ’De kracht van de voedselbeweging voor natuur’ (Rotterdam)
Directeur van de Youth Food Movement Joris Lohman vertelt op 22 juni in de Kunsthal Rotterdam over de relatie tussen natuur en ons eten, en welke acties en interventies noodzakelijk zijn in de transitie naar een voedselsysteem met respect voor natuur, mens, dier en milieu.

Schermafbeelding 2014-06-18 om 20.51.25Jubileum Jenever Festival (Schiedam)
Op 21 en 22 juni staat Schiedam, jeneverhoofdstad van de wereld, in het teken van Jenever 2014. Tijdens dit evenement wordt het publiek getrakteerd op een stuk historie, jeneverproeverijen, cocktailworkshops, een culinaire markt én sfeervolle optredens van de vrolijke band ‘De Wannebiezz’.

Kookpunt Foodmarket (Rotterdam)
Hou je van eten, koken en winkelen? Dan is de Kookpunt Foodmarket op 22 juni een prima manier om je zondagmiddag door te brengen. De beste leveranciers stallen hun mooiste producten uit in en om onze winkel. Vooral oude bekenden, maar ook nieuwe foodies zijn dit keer van de partij. Naast de kraampjes waar je kunt proeven en ontdekken, zijn er diverse demonstraties in de winkel.

Sunday Market (Den Haag)
Op 22 juni zal de Sunday arket voor de tweede maal in Den Haag plaatsvinden. Na de eerste succesvolle editie op 20 april, zal er wederom Rond de Grote Kerk – hartje centrum – een inspirerende Sunday Market worden gehouden. Nieuwe talenten en oude bekenden uit zowel het Haagse als erbuiten bieden er hun unieke producten aan op het gebied van o.a. mode, interieur, sieraden, keramiek en art works. Ook bieden verschillende keukens lekkere hapjes aan, zijn er workshops te volgen en vinden er live optredens plaats. All ingredients for a fun day out!

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 22 juni strijkt de Pure Markt neer in Beatrixpark. Op deze markt vind je pure foodproducten, verkocht door de producenten zelf. Ook voor non-food kun je hier terecht.

SMKBLVRD (Amsterdam)
De SMKBLVRD op zondag 22 juni is het foodevenement in Amsterdam NIEUW-WEST gelegen aan het grootste park van Amsterdam: het Sloterpark. Het Sloterpark, inclusief de Sloterplas, is voor veel Amsterdammers nog een geheim pareltje dat wacht om ontdekt te worden. De SMKBLVRD wekt deze plek tot leven met mondverwenners, entertainment en een uniek wijds uitzicht over de plas.

De Parade (Rotterdam)
De Parade is weer neergestreken in Rotterdam. Niet alleen de plek voor theatervoorstellingen, maar ook de plek om lekker te eten en drinken, van kleine hapjes tot uitgebreide diners, van kleurrijke cocktails tot een brede keuze aan wijnen. De Paradekeukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren.

© Zestz / redactie 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer


Fatal error: Function name must be a string in /data/web/sites/www.zestz.nl/www/wp-content/themes/zestzblock/footer.php on line 1