Zestz
 
Culinair nieuws in bites: Dinner porn, eten voor de webcam
Categorieën: foodnieuws

Het culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: ‘dinner porn’: eten voor de webcam; het einde van boodschappen doen en na het kattencafé is er het konijntjescafé.

-> Dinner porn: eten voor de webcam
Je geld verdienen door voor een schermpje te gaan eten – en kijkers daarvoor te laten betalen. In Zuid-Korea is dit een hit onder vrouwen. Een ervan is Park Seo- yeon. Ze zegt met haar bezigheden in te spelen op de toenemende eenzaamheid bij Zuid-Korea’s eenpersoonshuishoudens. (De Ondernemer)

-> Brouwer VS mag geen bier bezorgen met drones
Een brouwer uit de Amerikaanse staat Minnesota die vissers op bevroren meren van bier wilde voorzien door middel van drones, kan het plan voorlopig vergeten. (Volkskrant)

-> Waarom leverworst goedkoper is dan kattenvoer
Een leverworst maken voor 62 cent kan helemaal niet, aldus de deskundigen. Toch verkopen bijna alle supermarkten 500 gram leverworst voor 62 cent. De Keuringsdienst van Waarde dook gisteren in de schimmige wereld van de leverworst en ontdekte dat producenten verlies lijden op de verkoop van het populaire stukje vlees. (NRC)

-> Detroit modern art museum opent vegetarisch/veganistisch restaurant
Geen vlees of vis voor Museum of Contemporary Art in Detroit. Dit museum opent een vegetarisch/veganistisch restaurant waar alle gerechten maximaal 8 dollar kosten. (Freep)

-> Lidl-restaurant wordt Albert Heijn-restaurant
Het eerste ’Lidl-restaurant’ is van de baan. De Haagse ondernemer Ad Sedubun slaat aan de vooravond van de opening een ander winkelpad in en gaat per direct in zee met de oer-Hollandse grootgrutter Albert Heijn. (Telegraaf)

-> Nieuwe enkelband registreert elk biertje dat wordt gedronken
Het nieuwste wapen om alcoholverslaafden van strafbare feiten of het veroorzaken van overlast te weerhouden is een nieuw soort alcoholband. (Volkskrant)

-> Jamie Olivers oer-Engelse kost verkoopt niet
Jamie Oliver serveerde oer-Engelse kost, zoals fish and chips en banger and mash, in zijn Union Jack-restaurant restaurants. Drie van de vier hebben per direct hun deuren gesloten. (Telegraaf)

-> ‘s werelds grootste verticale boerderij opent in maart
Bij verticale landbouw wordt gebruik gemaakt van zogenaamde verticale boerderijen. In maart opent in het Amerikaanse stadje Scranton ‘s werelds grootste ’boerderij’, goed voor 17 miljoen planten. Steeds meer van dit soort stadsboerderijen openen over heel de wereld hun deuren. (Newscientist)

-> Steeds meer gespecialiseerde foodprinters
Mashable.com zette ze op een rij: de foodprinters die zich op één product richten. De mogelijkheden lijken eindeloos: chocolade, ravioli, maischips, snoepgoed en ’nuggets’ van kikkererwtenmeel. (Mashable)

-> Genoom ontdek dat pepers ‘heet’ maakt
Onderzoek onthult niet alleen genoom maar ook belangrijke informatie om de teelt, voedingswaarde en medicinale eigenschappen te verbeteren. (AGF)

-> Groenten kweken in Londense schuilkelder uit WOII
Met behulp van hydroponics wordt 33 meter onder de grond salade gekweekt. De salade heeft de goedkeuring gekregen van chefkok Michel Roux Junior. (Guardian)


-> Na het kattencafé is er het konijntjescafé
In japan is een café geopend waar je enn kopje koffie kunt drinken en konijntjes aaien. (Trendhunter)

-> Bacon-restaurant geopend in New York
De onlangs geopende BarBacon in NY specialiseert zich in bacongerechten. (Meltyfood)

-> Liggen er binnenkort paarse tomaten in de winkel?
In Noorwegen worden binnenkort testen uitgevoerd op het sap van paarse tomaten die meer gezondheidsvoordelen zouden hebben dan rode tomaten. (VILT)

-> Het einde van boodschappen doen: ze ophalen
In Frankrijk zijn er al 2.874. Hier komen ze langzaam op: pick-up points. Is dat het einde van boodschappen doen zoals we het kenden? (Foodlog)

© Zestz / Ronald de Nijs 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer