Zestz
 
Piet Paris ontwerpt servies met bijbehorende theedoek
Categorieën: foodnieuws, people, shopping

De Nederlandse modetekenaar Piet Paris waagde zich in 2010 aan het ontwerpen van een limited edition beugelfles van Grolsch. Nu neemt hij een heel servies voor zijn rekening. Hij maakte het serviesgoed samen met Jansen + Co.

‘We zijn er 2,5 jaar met het servies bezig geweest,’ vertelt Piet Paris aan Zestz. ‘De uitdaging was om mijn 2D-tekeningen om te zetten in 3D-figuren. Dat is bijvoorbeeld te zien in de mok waarbij het silhouet van een gezicht het handvat vormt. Ik wilde de tekeningen niet “plat” op het serviesgoed afbeelden. Ze moeten echt tot leven komen,’ aldus de mode-illustrator die werkt(e) voor bijvoorbeeld Vogue, Harper’s Bazaar, Victor & Rolf en het New Yorkse warenhuis Saks Fifth Avenue.

Nieuw serviesgoed volgt
‘Stapje voor stapje gaan we het servies uitbreiden,’ aldus Paris. ‘Als eerste volgt straks een etagere. En een grote wens is een theepot.’ Naast het serviesgoed zijn door Jansen + Co ook een paar theedoeken met afbeeldingen van de modetekenaar in productie genomen. Sowieso hoopt Paris zijn werk in de toekomst op meer producten te zien. ‘Ik denk dan bijvoorbeeld aan behang, beddengoed en lampen.’

Waar te koop?
Het servies is dinsdag 24 januari gepresenteerd in de tijdelijke designwinkel Options! in Amsterdam. Het serviesgoed is vooralsnog alleen hier en via Jansen + Co verkrijgbaar. Binnenkort zal het ook in andere winkels te koop zijn.

PS Scroll helemaal naar beneden om alle ontwerpen te zien.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer