Zestz
 
Nieuwe restaurantsite CityLemon gelanceerd
Categorieën: dining around, foodnieuws

Nederland kent restaurantsites in vele soorten en maten. Iens en Smulweb beslaan zo’n beetje heel culinair Nederland, sites zoals Knoopjelos en SpecialBite halen de krenten uit de pap. Richt Knoopjelos zich op de top van ons land, SpecialBite laat zich bij haar keuzes leiden door een ‘unieke combinatie van goed eten, interieur en locatie’. Aan de laatstgenoemde doet nieuwkomer CityLemon denken, vooral door de nadruk op een ‘uniek restaurantinterieur’.

Beleving
CityLemon gebruikt verder criteria zoals een ‘vernieuwend concept’ en ‘uit eten als een bijzondere beleving’. Maar er is ook een verschil met SpecialBite en andere restaurantsites: per stad neemt CityLemon nooit meer dan 25 restaurants op. Eén top 10 per stad en 15 mogelijke kandidaten die naar die top kunnen doorstoten. That’s all. Handig ook: je kunt op de restaurantsite via een geavanceerde functie in de navigatiebalk (namelijk < en >) ook bladeren door de websites van de opgenomen restaurants. Zo kun je bijvoorbeeld alvast de menu’s bekijken zonder dat je CityLemon hoeft te verlaten.

Less is more
‘Veel restaurantbeoordelingswebsites geven een overkill aan informatie,’ verklaart Pieter Princee (29) het concept van CityLemon. Samen met Rob Sterken (32) is hij deze site voor 18- tot 35-jarige restaurantbezoekers begonnen. Ze hebben een duidelijk beeld van de op te nemen restaurants: ‘Bij ons geen standaard bistro’s of – dure – Michelinsterrenrestaurants.’ Maar wel ook restaurants in verschillende buitenlandse steden – voor een internationaal tintje.

Tips gevraagd
Om de website te kunnen vullen, hadden de initiatiefnemers adressen nodig. Voor de top 10′s hebben ze een half jaar research gedaan. Maar sinds het live gaan, in juni, is het de beurt aan de bezoekers. ‘Beetje bij beetje stromen nu tips van liefhebbers, locals en bloggers binnen,’ zegt Princee. Helaas zijn niet alle tips bruikbaar. ‘Belangrijk blijft dat het restaurant een bepaalde beleving moet hebben en moet passen bij de rest van de restaurants op onze site. Een friettent valt daar niet onder.’

CityLemon moet het dus hebben van zijn gebruikers. ‘Ja, hoe groter onze community, hoe sterker de top 10 restaurants per stad!’ zegt Princee. Binnenkort kunnen bezoekers elk restaurant een rapportcijfer geven. ‘Zo willen we wat beweging in de top-10′s krijgen,’ zegt Pieter Princee. ‘De bezoeker bepaalt.’

CityLemon: www.citylemon.nl

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer