Zestz
 
Viagra
Zesty foodbites van deze week
Categorieën: foodnieuws

Het verdere culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: Starbucks schenkt ook bier en wijn, Bolenius is nieuwe culinaire hotspot op Amsterdamse Zuidas en prijs voor truffels op laagste punt in jaren.

-> Starbucks schenkt ook bier en wijn
Om in de avonduren meer mensen te trekken is de Amerikaanse koffieketen van plan bier en wijn te serveren. (RetailNews)

-> Bolenius: nieuwe culinaire hotspot op Amsterdamse Zuidas
Op 1 november opent op de Zuidas restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giesen. (BijzondereRestaurants.nl)

-> Prijs voor truffels op laagste punt in jaren
Vanwege de crisis is er minder vraag van exclusieve restaurants voor de ‘diamant van de keuken’. (FD)

-> Boulimia komt vijf keer vaker voor in de stad
Bij anorexia is er geen verschil per omgeving. Dit is een aanwijzing dat boulimia en anorexia verschillende aandoeningen zijn, die dus ook verschillend moeten worden behandeld. (Trouw)

-> Virtueel bijkletsen bij De Drie Gezusters
In Café De Drie Gezusters in Groningen loopt een pilot van socialwall. (MissetHoreca)

-> Wijn om op te eten
In Europa en de Verenigde Staten verschijnen steeds meer soorten ‘wijnmeel’ op de markt waarmee je bijvoorbeeld broden, pasta’s of brownies met cabernetsmaak kunt bakken. (ByTheGrape)

-> Nederland gooit 340 miljoen euro aan brood weg
Consumenten gooien 155 miljoen broden per jaar weg. (Bakkerswereld)

-> ‘Mens at al brood in de prehistorie’
Onderzoekers hebben zetmeelkorrels gevonden op 30.000 jaar oude slijpstenen. (AGD)

-> ‘Nachtmelk’ helpt bij slapen
De zogenaamde ‘nachtmelk’, afkomstig van koeien die ‘s nachts gemolken worden, schijnt goed te helpen bij het in slaap komen. (De Telegraaf)

-> Ilja Gort handelde in strijd met zelfregulering en EU wetgeving
Wijnboer Ilja Gort mag via een wijnetiket consumenten niet meer aanraden 2 à 3 glazen wijn per dag te drinken. (link)

-> Achtergrondgeluid beïnvloedt smaakbeleving van voedsel
Maaltijden in vliegtuigen wordt matig gewaardeerd. Dat zou komen door het achtergrondgeluid. (Foodlog)

-> Nucleair afval in de Champagnestreek
De brancheorganisatie CIVC wil af van het radio-actief afval dat al sinds 2006 in de buurt van de wijngaarden wordt gedumpt. (ByTheGrape)

-> Wijn met ‘stopselgeld’
Klanten van het Vlaamse restaurant ‘t Vliegend Peerd in het Belgische Bonheiden betalen de winkelprijs van een fles wijn plus 15 euro ‘stopselgeld’. (WijnWijs.eu)

-> Helft Britse boomgaarden verdwenen in 25 jaar tijd
Dit komt voornamelijk door de sterke ontwikkeling van de veehouderij. (AGF)

-> ‘Veel cafés schenken bij dronkenschap door’
Veel horeca-uitbaters schenken drank aan dronken gasten terwijl dit volgens de wet verboden is. (link)

-> Franse drankenconcerns doen goede zaken
Het Franse drankenconcern Pernod Ricard, bekend van Absolut-wodka en Jameson-whiskey, heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar meer omzet behaald dan een jaar eerder. (link)

-> Wijnalmanak levert nauwelijks extra wijnomzet
Dit zegt een ruime meerderheid (80 procent) van supermarktondernemers en filiaalmanagers in het Distrifood Winkelierspanel. (link)

-> Specifieke claim Yakult afgewezen
Yakults claim over afweer in het bovenste gedeelte van je luchtwegen handhaven met behulp van de Lactobacillus casei stam Shirota (LcS) is afgewezen door de EFSA. (VMT)

-> Niet alle geharde thee- en koffieglazen voldoende hittebestendig
Zes monsters (21%) doorstonden de test van de Voedsel en Waren Autoriteit niet. (VWA)

-> Inschrijvingen voor de Yooth Food Movement van start
In januari 2011 start de tweede editie van de YFM Academie, gebaseerd op de principes van Slow Food. (Delicious)

-> Prijzen astronautenvoeding hard gestegen
Niet alleen zijn de prijzen van ingrediënten flink gestegen, maar ook de kosten om de voeding te testen rijzen de pan uit. (de Volkskrant)

-> Het Heerenhuis sluit deuren
Restaurant Het Heerenhuis (een Michelinster) in Middenbeemster is sinds 11 oktober gesloten wegens ‘bedrijfseconomische redenen’. (MissetHoreca)

-> E-shops en streekproducten kunnen revolutie ontketenen
Streekproducten zijn hip en bieden kansen voor lokale producenten en handelaars om te concurreren met de grote spelers. (Vilt)

-> Wereldwijd hebben 500 miljoen boeren honger
Vijfhonderd miljoen kleine boeren in de wereld lijden honger omdat voor hen steeds minder land overblijft om te bewerken. (De Volkskrant)

-> Zelfstandige slijter heeft last van supermarkt
Kleine slijters voelen zich steeds vaker de dupe van de lage prijzen die inpandige slijterijen bij supermarkten hanteren. (link)

-> Koreaanse maatregelen tegen kimchi-crisis
De Koreaanse regering heeft maatregelen afgekondigd om het tekort aan Chinese kool in het land tegen te gaan. (NOS)

-> Jonnie Boer adviseert Holland-America line
De adviezen van chefkok Jonnie Boer en vier internationale collega’s moeten de culinaire initiatieven in alle restaurants aan boord van de vijftien schepen verder gaan ‘verrijken’. (MissetHoreca)

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer