Oude club Mazzo nu restaurant

Zes jaar geleden sloot de roemruchte club Mazzo in de Amsterdamse Jordaan. Deze week hebben de initiatiefnemers achter Supperclub, Nevy en Witteveen het pand heropend als Italiaans café en (familie)restaurant.

De Amsterdamse horecabaas Bert van der Leden heeft een fijne neus voor bijzondere locaties. Eind 2009 blies hij de bekende brasserie Witteveen aan de Amsterdamse Ceintuurbaan nieuw leven in. Dat kunstje herhaalt hij nu met Mazzo. Van oorsprong was Mazzo geen etablissement, maar een befaamde discotheek. Ook nu heeft Van der Leden het restaurant de naam van zijn voorganger gegeven. Die naam is volgens hem ‘heritage’, ofwel Amsterdams erfgoed. En dat zal vast ook 40plussers trekken, die hier nu samen met hun kids (fijne) herinneringen komen ophalen. Overigens biedt een aparte ruimte plaats voor vergaderingen en privédiners.

Chesterfieldbank
Ook nu weer tekende architectenbureau Concrete voor de inrichting. De industriële look met veel zwart, hout, baksteen en staal zwakte Concrete af door het toevoegen van ‘huiselijke ingrediënten’: lange tafels en een heel lange Chesterfieldbank.

Buon giorno Mazzo
Evenals Witteveen is Mazzo laagdrempelig; het nieuwe restaurant wil zelfs ‘de huiskamer van de Jordaan’ worden. Chef Edwin Hathazi serveert in Mazzo eenvoudige Italiaanse, vriendelijk geprijsde gerechten, bereid met mooie producten. Van pasta’s, pizza’s, risotto tot vleesgerechten en dolci. Bezoekers kunnen hier al vanaf 9 uur terecht voor een uitgebreid onbijt, Buon giorno Mazzo genaamd.

Mazzo, Rozengracht 114, Amsterdam. Tel.020-3446402

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok