Underground boerenmarkt

De tweede NL underground boerenmarkt komt eraan. Op 17 oktober van 12-16 uur presenteren downtown Amsterdam microproducenten hun producten.

De eerste editie van afgelopen voorjaar heeft zich niet onbetuigd gelaten. Zo zijn twee deelnemers inmiddels ‘bovengronds’ gegaan. Alice in cakeland is onlangs een eigen cupcakezaak begonnen in Rotterdam en chocolatiers Van der Donk openen binnenkort een eigen zaak in Amsterdam. ‘Dat kan er dus gebeuren als je meedoet aan de underground boerenmarkt,’ zegt initiatiefnemer Marjan Ippel. ‘Deze markt is bedoeld voor spontane huisvlijt en -vreugde en niet voor commerciële producenten. Maar hij kan dus wel als laatste duwtje fungeren om echt die stap te zetten, je kantoorbaan op te zeggen en je hart te volgen naar een eigen zaak. Tragisch is dan wel weer dat er vanaf dat moment geen verkoopplaats meer voor je is op de underground boerenmarkt.’

Geïnspireerd?
Aanmelden voor de eerste NL-editie kan nog steeds. ‘We hebben bijvoorbeeld huisgemaakte essences voor in cakes, rillettes, truffels en op de microundergroundboerenmarkt voor kinderen worden onder meer thuisgeproduceerde biologische havermoutkoekjes aangeboden. Graag verwelkomen we bijvoorbeeld nog een ambachtelijke microproducent van worsten, nu Meneer Wateetons helaas geen tijd heeft om te komen.’ Mail [email protected].

Underground boerenmarkt, 17 oktober 2010, downtown Amsterdam. Houd www.talkinfood.nl en www.twitter.com/Talkinfood in de gaten voor informatie over locatie, tijd en aanverwante zaken.

© Zestz 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok