Zesty foodbites

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: Bieden op Ivy’s beste tafel, gekookte aardappel gaat dagen mee als batterij en Rob Geus begint nu echt een pannenkoekenrestaurant.

-> Bieden op Ivy’s beste tafel
Wie in restaurant Ivy (een Michelinster) lekker dicht bij chef-kok François Geurds wil zitten, kan bieden op de Chef’s Table. De prominentste plek in het restaurant (foto) is alleen te reserveren als u uw portemonnee trekt op de website van het Rotterdamse restaurant. (link)

-> Gekookte aardappel gaat dagen mee als batterij
Israëlische wetenschappers ontwikkelen een efficiënte en spotgoedkope batterij van aardappels die ingezet kan worden in ontwikkelingslanden. (link)

-> Rob Geus begint pannenkoekenrestaurant
Smaakpolitieman Rob Geus opent eind augustus zijn eigen pannenkoekenrestaurant in Maastricht. De vrouw van de Rotterdammer onthulde in maart al dat Geus voor zichzelf zou beginnen, maar de hygiënekeurmeester ontkende dit toen in alle toonaarden. (link)

-> Nederlandse barista zesde bij WK Latte Art
Claudie Donderwinkel is zesde geworden tijdens het Wereld Kampioenschap Latte Art in Londen. Donderwinkel is werkzaam als barista voor Koffiebranderij Peeze in Arnhem. (link)

-> Van Dobben wordt krokettenketen
De nieuwe eigenaren van eetsalon Van Dobben, bij het Amsterdamse Rembrandtplein, willen vijftien vestigingen openen. De eerste nieuwe eetsalon - specialiteit: broodje warm vlees, filet americain en de Van Dobbenkroket - moet eind dit jaar open gaan aan de Zuidas. (link)

-> Van Dobben introduceert gehaktballen
Snackproducent Van Dobben komt met een opmerkelijke introductie. Na kroketten, bitterballen en saucijzenbroodjes lanceert het Amsterdamse merk ambachtelijke gehaktballen. (link)

-> Frankrijk wil wijn-zender
Meer dan twintig Franse politici debatteren over Edonys, een televisiezender die puur gericht is op wijn. Het debat is nodig omdat de in 1991 aangenomen Wet van Evin het reclame maken voor alcohol of tabak op televisie verbiedt. (link)

-> Kim Jong-il inspecteert radijs
Het Noord-Koreaanse regime heeft een foto vrijgegeven van Geliefde Leider Kim Jong-il in actie: hij inspecteert een radijs op een legerbasis voor officieren. Wat het regime precies met deze foto beoogt is onduidelijk. (link)

-> Ontbijt zorgt voor groei op Amerikaanse restaurantmarkt
Ontbijt was de stuwende factor van de Amerikaanse restaurant- en fastfoodbusiness in de afgelopen vijf jaar. Bijna 60 procent van de groei in de hele sector kan op het conto worden geschreven van ontbijtklanten. (link)

-> ‘Kloonvlees ligt mogelijk al op tafel’
Vlees van gekloonde dieren ligt mogelijk al op tafel, zonder dat we het weten. Europarlementslid Kartika Liotard waarschuwde daar dinsdag voor bij een conferentie van vakblad EU Food Law. (link)

-> Blauwe mozzarella, symbool van treurend Italië
Italie’s culinaire lieveling, de mozzarella, is opnieuw in opspraak. Niet door dioxine uit Napels maar door een bacterie uit Duitsland, uitgerekend het land dat de oorzaak van het dioxineprobleem helpt oplossen. (link)

-> Boer concurreert met horeca
Drie procent van alle boerenbedrijven in Nederland verdient bij door agrotoerisme. Ze concurreren hiermee direct met reguliere horeca en het toerisme. De boeren verhuren accommodaties, hebben een café of restaurant of ze verhuren recreatiegoederen, dieren of andere recreatieve voorzieningen. (link)

-> Limonade voor soep
Dementerende bewoners van woonzorgcentrum Mariëngaerde/Mariënweide in Warmond krijgen sinds kort - als proef - in plaats van een bord soep, een glas limonadesiroop met toegevoegde vitamines voorgeschoteld. De maatregel zou nodig zijn omdat ’de voedselveiligheid voor de soep in de zomer niet kan worden gegarandeerd, maar ook omdat elke dag soep niet meer van deze tijd is’. (link)

-> Wijngaard geopend in Midden-Limburg
In Maria Hoop, Midden-Limburg, is onlangs wijngaard de Deelgaarderberg geopend. De wijngaard ligt op het hoogste punt (49.50 m. boven N.A.P.) van Maria Hoop, ook wel Deelgaard genoemd. (link)

-> Wijnproductie neemt toe, consumptie af
Wereldwijd neemt de productie van wijn toe hoewel de consumptie het afgelopen jaar 3,6 procent daalde. Fransen blijven de grootste consumenten (12,6 procent), gevolgd door de VS en Italië met ieder meer dan 10 procent. (link)

Foto: Scala Photography

© Zestz / Ronald de Nijs

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok