Geen derde driesterrenrestaurant voor Nederland

Maar Amsterdam en Rotterdam hebben er elk twee restaurants met een ster bijgekregen. Dat blijkt uit de Michelingids 2010.

Onlangs werd bekend dat Tokyo 192 restaurants met één of meer sterren heeft. Deze stad telt zelfs één driesterrenrestaurant meer dan Parijs, al heeft de lichtstad er nog altijd tien. Kom daar maar eens om in Nederland. Amsterdam telt één tweesterrenrestaurant, Ciel Bleu, en twee met één ster: La Rive en Yamazato. Aan dat rijtje hebben zich sinds vandaag twee nieuwe toegevoegd: Vinkeles en Le Restaurant. In Rotterdam hebben Parkheuvel (twee sterren) en Amarone (een ster) sinds vandaag gezelschap van de sterrestaurants IVY en Fred.

Nieuw tweesterrenrestaurant
Ook heeft Nederland sinds vandaag een nieuw tweesterrenrestaurant: Boreas in Hezeze. ‘Met die tweede ster is de basis heel sterk in Nederland,’ zegt hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin op MissetHoreca.nl. ‘Tien jaar geleden was jullie land nog wanhopig over het gastronomische niveau, nu kunnen jullie trots zijn.’

Nog meer sterren
Ook een ster kregen Niven in Rijswijk, De Saffraan in Amersfoort, Soigné in Bussum, Sonoy in Emmeloord. En dan zijn we er nog niet. Wollerich in Sint-Oedenrode, O Mundo in Wageningen en Mijn Keuken in Wouw hebben nu ook een Michelinster.

Verrassingen?
Verrassingen bij de verliezers waren er dit jaar niet bij. ‘t Raethuys in Wateringen sloot zijn deuren. In de’n Dillegaard in Nuth leverde dit jaar zelf zijn ster in. En door een verhuizing naar een ander pand verloor ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk zijn ster.

© Zestz / redactie 2009

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok