GaultMillau Awards 2010 naar Jacob Jan Boerma en François Geurds

Restaurantgids GaultMillau benoemt Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen tot Chef van het Jaar en François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam tot de Belofte van het Jaar. Jacob Jan Boerma wordt door GaultMillau-directeur Jan van Lissum geprezen om ‘zijn grote gedrevenheid, nieuwsgierigheid en passie voor zijn vak’. Belofte van het Jaar François Geurds krijgt complimenten voor de wijze waarop hij ‘herkenbare smaken weet te omringen met avontuurlijke presentaties die alle zintuigen prikkelen’.

Oud Sluis aan de top
Opmerkelijke veranderingen in de absolute top van de gastronomie in Nederland zijn er niet. Behalve dan dat Sergio Herman, sinds 4 jaar GaultMillau’s Beste Chef, heeft bereikt wat volgens de restaurantgids onvoorstelbaar werd geacht. Als eerste chef in de wereld kreeg Herman de maximale waardering voor zijn restaurant Oud Sluis van 20 punten.

Inter Scaldes en Beluga: half puntje erbij
De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer (en Restaurant van het Jaar) blijft staan op 19,5 punt. Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen van Jannis en Claudia Brevet en restaurant Beluga in Maastricht van Hans van Wolde en Daniëlle de Boer stijgen naar 19,5 punt. Restaurant De Leest in Vaassen, van Chef van het Jaar Jacob Jan Boerma en Kim Veldman behoudt zijn 19 punten.

GaultMillau: www.gaultmillau.nl

© Zestz / redactie 2009

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok