Chocolade waar je slank bij blijft
De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een chocolade met wel heel bijzondere eigenschappen. Zo heeft de chocolade, die voorlopig ‘Volcano’ heet, 90 procent minder calorieën. Maar dat is niet alles. Het smeltpunt ligt bij 55 graden, wat 20 graden hoger is dan bij gewone chocolade. Daarmee gaan smeltende repen in hartje zomer tot het verleden behoren. Consumenten moeten nog wel even geduld hebben. Volcano ligt pas over twee jaar in de winkel. Tot die tijd chocolade laten staan is niet nodig. Neem er zolang een snuifje van.
Foto: jsgphoto
© Zestz / Ronald de Nijs 2009
juli 23rd, 2009 at 1:29 pm
is deze chocolade ook voor diabetisch en hoeveel procent cacao 85% ?
juli 23rd, 2009 at 2:50 pm
@gerry Goede vragen, maar helaas is er nog weinig bekend over Volcano. Wel hebben we nog kunnen achterhalen dat de chocolade verkrijgbaar zal zijn in puur, melk, wit en een ‘fruity’ versie.
juli 26th, 2009 at 6:56 pm
Waarom duurt het nog zolang voordat deze chocolande op de markt komt?