Kookworkshops voor consument met voedselallergie gelanceerd

Gespecialiseerde workshops leren consumenten met voedselallergie beter te koken.

Wie een voedselallergie of -intolerantie heeft, weet het maar al te goed: veel kant-en-klaar producten uit de supermarkt komen door de voedselallergie niet op tafel. Er zit maar een ding op: zelf aan de slag in de keuken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Om goed beslagen ten ijs te komen zijn de kookworkshops ‘Koken met een Allergie’ ontwikkeld. Initiatiefnemers zijn Stichting European Cookery school Association (ECA), de koepelorganisatie voor kookstudio’s in Nederland, en het AllergiePlatform.nl.

Speciaal opgeleide kookstudio’s
De workshops ‘Koken met Allergie’ worden verzorgd door speciaal opgeleide kookstudio’s in samenwerking met gespecialiseerde allergiediëtisten. Vooralsnog worden ze verzorgd door twee kookstudio’s: Kookstudio De Herderin in Hasselt en Kookstudio De Kokkerie in Delft. Bij voldoende animo zullen meer kookstudio’s in Nederland hiervoor worden opgeleid.

Wat houdt de workshop in?
Alles in de workshop is gericht op het (leren) bereiden van aangepaste gerechten, van de ingrediëntenkeuze tot en met de bereiding. Als alles klaar is wordt de gerechten gezamenlijk genuttigd. Naast het praktische gedeelte komt ook een stuk theorie aan bod over koken met voedselallergie.
De deelnemers krijgen de speciaal op zijn voedselovergevoeligheid afgestemde receptuur na afloop van de workshop mee naar huis. De recepten kunnen worden aangepast op de volgende allergenen: melk, lactose, glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut), ei, soja, pinda, lupine, sesam, noten, vis, schaaldieren en weekdieren. De workshops richten zich op zowel beginnende als ervaren hobbykoks.

Meer informatie is te vinden op www.allergieacademie.nl.

Foto: ArtNow314

© Zestz 2009

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok