Cow pooling

Trendfoodwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: cow pooling. Wat ten tijde van de oliecrisis ooit begon met het delen van de auto naar het werk, is nu uitgevloeid in het delen van kleinschalig verbouwd groot- en kleinvee voor consumptie. Vooral stadsbewoners nemen graag een aandeel in een voor zover mogelijk lokaal - maar in ieder geval gelukkig - opgroeiend beest, zoals in dit geval een koe. Die wordt, zodra rijp voor de slacht, opgedeeld over de diverse aandeelhouders die hun dividend in praktische diepvriesafmetingen krijgen thuisbezorgd. Er is ook zoiets als ‘pork pooling’ en hoewel het woord in Amerika is bedacht, bestaat het fenomeen ook bij ons.

© Zestz 2008

Foto: JelleS

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper

2 Reacties op “Cow pooling”

  1. Roderick Says:

    ‘Het fenomeen bestaat ook bij ons’.

    Zijn het kleine particuliere initiatieven, of zijn er ook slagers of boeren (of anderen) die een plaatsje in de pool aanbieden?

  2. Talkin' Food Says:

    Het zijn vaak nog particuliere initiatieven van bevriende foody’s en hun slager en/of boer. In mijn vriendenkring heb ik de ervaring dat als je een regelmatige bezoeker bent van een slager op bijvoorbeeld een boerenmarkt (en hij/zij je dus een beetje kent), hier absoluut over valt te praten. Ik zou zeggen: start zelf een cow pool!

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok