Cow pooling
Trendfoodwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: cow pooling. Wat ten tijde van de oliecrisis ooit begon met het delen van de auto naar het werk, is nu uitgevloeid in het delen van kleinschalig verbouwd groot- en kleinvee voor consumptie. Vooral stadsbewoners nemen graag een aandeel in een voor zover mogelijk lokaal - maar in ieder geval gelukkig - opgroeiend beest, zoals in dit geval een koe. Die wordt, zodra rijp voor de slacht, opgedeeld over de diverse aandeelhouders die hun dividend in praktische diepvriesafmetingen krijgen thuisbezorgd. Er is ook zoiets als ‘pork pooling’ en hoewel het woord in Amerika is bedacht, bestaat het fenomeen ook bij ons.
© Zestz 2008
Foto: JelleS
Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper
december 17th, 2008 at 10:42 am
‘Het fenomeen bestaat ook bij ons’.
Zijn het kleine particuliere initiatieven, of zijn er ook slagers of boeren (of anderen) die een plaatsje in de pool aanbieden?
december 17th, 2008 at 11:14 am
Het zijn vaak nog particuliere initiatieven van bevriende foody’s en hun slager en/of boer. In mijn vriendenkring heb ik de ervaring dat als je een regelmatige bezoeker bent van een slager op bijvoorbeeld een boerenmarkt (en hij/zij je dus een beetje kent), hier absoluut over valt te praten. Ik zou zeggen: start zelf een cow pool!