Kookboek met ballen gelanceerd

De Servische kok Ljumbomir Erovic heeft een boek met testikelrecepten gepubliceerd.

De 45-jarige Ljumbomir Erovic heeft iets met ballen. Al 20 jaar lang houdt hij zich als autodidact bezig met de bereiding van dit niet-alledaagse ingrediënt. Ook organiseert hij sinds 2004 het jaarlijkse wereldkampioenschap kloten bereiden in Servië. In dit land is het een delicatesse, zegt Erovic, wiens voorkeur uitgaat naar de kloten van stieren, hengsten of struisvogels.

Pizza
Een kookboek kon natuurlijk niet uitblijven. In The Testicles Cookbook - Cooking with Balls, een wereldprimeur volgens eigen zeggen, geeft Erovic circa 30 recepten. Variërend van pizza met dikke plakken teelballen van een stier tot kalfskloten in wijn en ballen met bourgignonsaus. Want: ‘Alle ballen zijn eetbaar, behalve natuurlijk die van mensen’.

Filmpjes
Het Engelstalige kookboek is niet op papier uitgebracht maar als elektronisch boek dat via internet is te downloaden. Naast tekst en foto’s bevat het e-boek ook filmpjes. In een ervan laat Erovic zien hoe je het vel van de ballen haalt en ze in stukjes snijdt. Het boek vermeldt overigens dat wanneer Erovic niet in de keuken staat, hij werkt in z’n zaak voor het onderhoud van medische en tandartsinstrumenten.

Bekijk het boek op publishing.yudu.com

© Zestz 2008

Leave a Reply