Hubrecht Duijker ontvangt Oeuvre-award

Wijnschrijver Hubrecht Duiker heeft zijn tweede onderscheiding van dit jaar binnen. Werd hij in april jl. nog benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau, vandaag heeft hij de eerste Oeuvre-award ontvangen.

Het Productschap Wijn heeft vandaag de ‘Productschap Wijn Marketing Awards’ geïntroduceerd. De juryvoorzitter, prof. dr. ir. Kitty Koelemeijer, heeft de eerste Oeuvre-award uitgereikt aan wijnschrijver en -publicist Hubrecht Duijker. Met het instellen van deze jaarlijks toe te kennen awards voor de beste marketinginspanningen in de Nederlandse wijnbranche, wil het productschap de ontwikkeling van het marketingdenken in de wijnbranche stimuleren.

Lef en ondernemerschap
Volgens de jury heeft ‘Hubrecht Duijker met zijn attitude en zijn gehele oeuvre het bewijs (…) geleverd dat zijn energie, passie en motivatie voor de wijnbranche in het algemeen, en het product wijn in het bijzonder ongelimiteerd zijn. Hubrecht Duijker heeft door zijn werk veel teweeg gebracht met betrekking tot de kennis van en de waardering voor wijn bij het grote publiek, en heeft daarmee de branche een grote dienst bewezen. Het is om voornoemde redenen dat de hoogste eer- voor lef, ondernemerschap en visie in de wijnbranche persoonlijk aan hem toekomt.’

Meer dan 100 boeken
Hubrecht Duijker begon zijn loopbaan in de jaren zestig als reclameadviseur. In 1969 schreef hij zijn eerste wijnartikelen. Het zou een begin zijn van een indrukwekkende wijnschrijverscarrière, die tot op de dag vandaag onverminderd voortduurt. Hij heeft meer dan honderd wijnboeken geschreven waaronder De complete wijnliefhebber, Hubrecht Duijker over wijn en Wijngids voor beginners. Vandaag de dag schrijft hij nog altijd veel artikelen. Na bijna 40 jaar actief wijnschrijven, zoekt Hubrecht Duijker nog steeds de actualiteit op. Met een kritische blik op de dagelijkse praktijk van de Nederlandse wijnbranche snijdt hij regelmatig thema’s aan die het overdenken waard zijn, aldus de jury.

© Zestz 2008

Leave a Reply