Kookboeken hoog genoteerd in Bestseller 60

Maar liefst 6 kookboeken, 4 dieetboeken en 2 wijngidsen telt de lijst van bestverkochte boeken deze week.

De Bestseller 60 van de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) wordt samengesteld op basis van de verkoopgegevens van meer dan 600 Nederlandse boekwinkels. Op de 11e plaats staat deze week het Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel. Drie plaatsen lager vinden we Jamie’s nieuwste boek: Thuis bij Jamie (14e). Op de 30e plaats noteren we Topkoks voor thuiskoks, gevolgd door Herman den Blijkers Herman (31e). Op de 50e plaats staat Nigella express van Nigella Lawson. De Tapas Boek-box, een kookboek plus vier tapas-vorkjes in een cadeauverpakking, bekleedt de 52e plaats.

Sonja Bakker
Sonja Bakkers’ Gezond genieten met Sonja staat voor de derde achtereenvolgende week op de 1e plaats van de Bestseller 60. Ook haar oudere titels zijn hier nog steeds te vinden: Bereik je ideale gewicht! (54e) en Bereik én behoud je ideale gewicht! (56e).
Het dovemansorendieet van Maarten ‘t Hart bekleedt de 26e plaats.

Wijngidsen
Op de 27e plaats staat Nicolaas Klei’s Supermarktwijngids 2008. Twinig plaatsen lager staat Harold Hamersma’s Wijnalmanak 2008 (47e).

Chocolat
Het boek Chocolat van Joanne Harris, dat verfilmd werd, vinden we op de 21e plaats. En op 58 staat de debuutroman Stellenbosch, over de Nederlandse wijnbouwersfamilie in Zuid-Afrika. Onlangs zond de VPRO de gelijknamige tv-serie uit.

Comments are closed.