UK in de ban van rauwe melk

De laatste gezondheidstrend in Groot-Brittannië is komen overwaaien uit de Verenigde Staten.

In de VS drinken meer dan 100.000 Californiërs en New Yorkers melk die nog geen bewerking heeft ondergaan, zoals koken, pasteuriseren of homogeniseren. En nu heeft de trend ook Groot-Brittannië bereikt, schrijft The Times. Winkels als Chelsea Farmers’ Market zien de vraag naar rauwe melk toenemen. In ongepasteuriseerde vorm bevat deze drank meer vitamine B en C; ook zou de melk in onbewerkte vorm makkelijker door het lichaam verteerd worden. Maar zonder gevaar is het niet: de drank kan e-coli, salmonella en listeria bevatten - bacteriën die ouderen, zwangere vrouwen en kinderen maar beter kunnen vermijden.

Wetenschappelijk bewijs
Is het nu echt gezond? Sinds vorig jaar ligt er een wetenschappelijk bewijs op tafel. Een onderzoek, in 2006 verricht aan de Universiteit van Londen, heeft aangetoond dat kinderen minder kans hebben op allergie-gerelateerde ziekten zoals astma en eczeem, als ze een paar glazen rauwe melk per week drinken.

Leave a Reply