Maakjezo.nl biedt recepteninstructies

Uitgever Sanoma lanceert een nieuwe website: maakjezo.nl. Hier kunnen mensen instructies voor te maken zaken vinden én zelf plaatsen.

Met Maakjezo.nl leer je bijvoorbeeld een jurk opleuken (categorie Lifestyle), een auto winterklaar maken (categorie Vervoer), hoe je een milionair wordt (categorie Vrije tijd), een grenen tafel op wielen maken (categorie Huis en tuin), kleurfilters gebruiken (categorie Digitaal) en gerechten maken (categorie Recepten). Al die zaken worden stap voor stap uitgelegd.
De categorie Recepten telt op dit moment zeven bereidingsvoorschriften, variërend van pasta parma tot langoustines met spinazie onder een aardappelkorstje en eendenborst met olijvensaus.

Exclusieve rechten bij Maakjezo.nl
De redacties van de Sanomabladen leveren input. Zo geeft het blad Margriet bijvoorbeeld een recept voor homemade pesto. Maar de lezer kan ook zelf bijvoorbeeld recepten met een stap-voor-stap uitleg aanleveren. Wel moet hij er rekenig mee houden dat hij de rechten op z’n recept verliest zodra hij het Maakjezo.nl plaatst. De website krijgt de exclusieve en eeuwigdurende licentie krijgt om het materiaal te publiceren.
Reageren op de instructies kan ook. Wie een gerecht heeft geprobeerd en het wel of niet lekker vond, kan op de site een reactie achterlaten.

One Response to “Maakjezo.nl biedt recepteninstructies”

  1. nijemeis Says:

    De rechten zijn aangepast, exclusiviteit is verdwenen, dus dat valt enorm mee weer!

Leave a Reply