Restaurant Sophia in Amsterdam geopend

Vandaag opent het nieuwe restaurant Sophia van de HME Group in samenwerking met topkok Ron Blaauw voor genodigden haar deuren.

Na een fikse verbouwing opende de HME Group in juli brasserie Keyzer in Amsterdam. Vandaag is het de beurt aan Sophia op de hoek van de Sophialaan en de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid. Hier zal chef-kok Edo Kamping, voormalig chef van de restaurants Blender en Bordewijk, de sceptor zwaaien. Topkok en culinair directeur Ron Blaauw heeft de leiding over het restaurant.

Kleine gerechtjes
De kaart biedt een zesgangen- en een achtgangenmenu, bestaande uit kleine gerechten uit de hele wereld, bijvoorbeeld Italiaans, Thais, Spaans of Frans. ‘De reden voor die kleine gerechten is dat je van meer verschillende smaken kunt proeven, van elkaar en met elkaar kunt prikken en langer kunt tafelen,’ aldus Ron Blauw op good2b.nl. ‘Je belééft het eten als het ware.’

Sophia, Sophialaan 55, Amsterdam. Telefoon 020-3052760

One Response to “Restaurant Sophia in Amsterdam geopend”

  1. J.A. Smits Says:

    Verschikkelijk foute tent. Bezoekers bestaan voornamelijk onroerend goed bazen en de daarbij behorende ‘gold-diggers’. Het eten is wel redelijk overigens.

Leave a Reply