‘Den Blijker begint visrestaurant op Kop van Zuid’

Top-kok Herman den Blijker gaat een groot visrestaurant beginnen in het Rotterdamse Las Palmas, op de Kop van Zuid in Rotterdam.
Het restaurant krijgt de sfeer van viszaken in Zuid-Europa, meldt Lekker. ‘Denk aan een combinatie van een visafslag, van die karakteristieke visrestaurants aan een vissershaven en visbrasseries in Marseille, waar je top bouillabaisse kunt krijgen. Zoiets kennen we nog niet in Nederland,’ licht Den Blijker toe. ‘Bij de ingang komen visbanken met ijs, waarop stapels superverse oesters, kreeften, langoustines en krabben liggen. De kwaliteit knalt er van af. Je kunt er voor 30 euro of 100 euro per persoon komen eten, het maakt niet uit. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt. We gaan het restaurant dan ook een informele uitstraling geven. Ik heb er enorm veel zin in, een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.’
Las Palmas is het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn (HAL) en is een ontwerp van de architecten Van den Broek & Bakema. Op dit moment ondergaat het uit 1953 daterende gebouw een grootscheepse verbouwing. Volgend jaar openen hier het Nederlands fotomuseum, de BeeldFabriek (onderdeel van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam), de Vrije Ruimte (een multifunctionele voorziening) en Den Blijkers visrestaurant.

Zie ook Nieuwe realityserie: Hermans Helden

Zie ook Den Blijkers restaurant Las Palmas in Rotterdam nu geopend

11 Reacties op “‘Den Blijker begint visrestaurant op Kop van Zuid’”

  1. Bart Moor Says:

    Beste Herman,

    mijn vrouw is zeer gecharmeerd van vis eten en alles wat er verder aan week- en schaaldiren uit zee c.q. het water komt.

    Ikzelf vind het zelfs al niet lekker ruiken, laat staan dat ik het eet.
    Een stukje zalm ljkt nog net, maar dit is niet wat je noemt vis.

    Graag willen we, zodra Las Palmas geopend is, bij je komen eten. Mogelijk kan de kok iets lekkers vegetarisch voor mij klaarmaken?

    Graag je reactie over wanneer ik mag reserveren om in Las Palmas te komen dineren, genieten van een goede, lekkere, maaltijd.

  2. painter peet Says:

    well wij zijn zeer benieuwd of topkok Blijker goed met vis kan omgaan

    en wij weten wat verse vis is koen zeker kijken

  3. Willem Kuijl Says:

    zou graag snel na opening in las palmas komen eten maar dan slapen in nde buurt voor drie nachten waar?

  4. R.Schroeder Says:

    Ik zit naar de laatste uitzending te kijken en vind het een vreselijk programma geworden, jammer dat het op die manier gedaan wordt.
    Wat een chaos van een uitzending , helemaal niet in de lijn zoals je het aldoor hebt gedaan.

    Jammer Jammer Jammer.

  5. R.Schroeder Says:

    En nog even een aanvulling.

    Hoe serieus ben je als je gerechten gaat keuren van de laatste 2 deelnemers als je van te voren al weet wie wat heeft klaar gemaakt.

    Serieus ben je als je dat niet weet en dan pas een mening geeft welk gerecht het beste is.

  6. edgar Says:

    Herman,

    ten 1e gefeliciteerd met je restaurant.
    ben zelf kok geweest en visliefhebber, dus heb elke uitzending
    t/m de finale gezien.
    had zelf ook graag in je restaurant achter de kachel willen staan, maar zou ook dolgraag bij jou aan een tafeltje je geweldige en verse!!!!!! vis producten willen proeven. maar mijn vraag is, hoe kan ik reserveren en waar bestaat je kaart allemaal uit, ook zodat ik een kleine indicatie kan krijgen van de prijsklasse per couvert?!

    hopelijk tot snel!

  7. maja Says:

    Leuk voor Herman,maar een beetje jammer dat twee andere erg goede visrestaurants een beetje ondergesneeuwd gaan worden,beste visrestaurant,bewiijs je maar eerst!!!!

  8. Bo Says:

    Hallo Herman en andere medewerkers van Las Palmas,
    Mijn vriendin en ikzelf zijn vanavond in jullie restaurant geweest, dat stond namelijk op ons verlanglijstje van restaurants.Aangezien een restaurant een ervaring is hebben wij ons niet verveeld in Las Palmas en werden wij uiterst persoonlijk en attent bediend met een personal touch van de top-chef zelve(de asbak met het telefoonnummer achterop bij vermissing!) en voelden wij ons meer dan welkom.De bouillabaise is naar mijn bescheiden mening om trots op te zijn en kan ik iedereen aanbevelen.
    Bedankt voor de gastvrijheid en fijne ervaring!

  9. Kate Says:

    Wij willen graag weten hoe het eten in Las Palmas is! Hebben jullie nog goede of mindere ok recenties te melden? Was het erg druk daar want ik hoorde dat de tafels erg dicht op elkaar staan. En is het geschikt om de kids mee te nemen die overigens ook visliefhebbers zijn (8 en 12 jaar)? Kortom, lekker gegeten?????

  10. zutphen Says:

    Kom ook eens naar de Wijnhuistoren in Zutphen ………

    echt super daar

  11. Roland en Claudia Says:

    beste Herman,

    je bent voor ons natuurlijk onbereikbaar maar we willen je iets vragen.
    wij hebben naar ons idee een prima wijnhuis binnengehaald voor de benelux met prachtige wijnen.
    zouden we wat flessen mogen af komen leveren en jouw oordeel daarover mogen horen ?

    met vriendelijke groeten,

    Roland en Claudia

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok