Den Blijkers Foody’s krijgt nieuwe eigenaar

Toekomstig eigenaar Geertje Yntema, bekend van de restaurants Lux en La pizza in Rotterdam, wil Foody’s veranderen in brasserie Louis. De verkoop is in een vergevorderd stadium.
Vanmorgen bevestigde Peter van Lieshout van de Engel Groep aan Zestz de verkooponderhandelingen: ‘Het grenst aan de zekerheid dat Foody’s door Yntema wordt overgenomen. Maar: het is pas verkocht als het betaald is.’
Foody’s past niet langer in de filosofie van de Engel Groep, lichtte Van Lieshout toe. Er is een streven naar grotere zaken, wat blijkt uit de aankoop van trouwlocatie Meerzicht in Zoetermeer. ‘Foody’s pastte daar qua omzet niet meer in,’ aldus Van Lieshout. Overigens zal de Engel Groep in Rotterdam een ‘grotere zaak’ starten. Meer wilde Van Lieshout daar nog niet over kwijt.

Louis
De nieuwe eigenaar van Foody’s wordt Geertje Yntema, in de Rotterdamse horecawereld geen onbekende. Yntema bezit het Italiaanse restaurant Lux en restaurant La pizza. Met de overname van Den Blijkers eetgelegenheid begint ze een nieuw avontuur: het Franse restaurant Louis. ‘Ik wilde een naam die je alleen maar op z’n Frans kunt uitspreken. Bovendien moest-ie kort en krachtig zijn en met een L beginnen (naar Lux en La pizza),’ aldus de toekomstige eigenaar.
Aan het interieur zal ze niet veel veranderen. ‘Ik heb Foody’s altijd een mooie zaak gevonden,’ zegt Yntema. Een nieuw likje verf en andere foto’s aan de muur – daar blijft het waarschijnlijk bij.
In Louis kunnen bezoekers straks terecht voor de eenvoudige, traditionele Franse keuken. Denk bijvoorbeeld aan confit de canard en tarte tatin, gerechten die Yntema zelf regelmatig proeft tijdens haar reizen naar Frankrijk. ‘Qua prijsklasse zal Louis tussen Lux en La pizza in komen te zitten.’
Voordat het zover is moet het huurcontract nog worden overgedragen. ‘Dat duurt toch wat langer dan we dachten,’ zegt Yntema. ‘Als dat geregeld is, kunnen we de conceptkoopovereenkomst tekenen. Met de bank is alles al rond.’ In november hoopt Yntema de deuren van Louis te kunnen openen.

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok