IENS gestart met www.iens.be

Sinds 22 juni heeft restaurantgids Iens.nl een Vlaams zusje: Iens.be. Hier zijn restaurants in Antwerpen te vinden.
‘IENS wil haar concept internationaliseren,’ zegt Simone Brummelhuis, een van de twee initiatiefnemers van de restaurantgids. ‘Antwerpen is als eerste stad een goed begin om te kijken wat er allemaal bij komt kijken.’ Maar daar blijft het niet bij. Brummelhuis: ‘Op korte termijn gaan we www.iens.eu ontsluiten met veertig steden in Europa, waaronder Brussel.’
Iens.be oogt nu nog wat ‘leeg’: je vindt er de namen van restaurants, de basisgegevens (adres, openingstijden etc.) en de gemiddelde prijs van een menu. Maar de meningen van restaurantbezoekers ontbreken nog. Toch is er al heel veel voorwerk verricht. ‘In Antwerpen werken we met een eindredacteur die een groep van zo’n 200 proevers om zich heen heeft verzameld,’ zegt Brummelhuis. ‘Daarnaast hebben we via Iens.nl ook veel tips binnen gekregen.’ Alle restaurant zijn ‘doorproefd’ door de paar honderd medewerkers, voordat de site live is gegaan. De input van deze groep is ook het basismateriaal voor de eerste editie van IENS Independent Index restaurants van Antwerpen, die in het najaar verschijnt.
Zoals gezegd, de meningen van restaurantbezoekers op Iens.be ontbreken nog. Maar met het live gaan van de site kan iedereen die nu kwijt. Ga dus lekker eten in Antwerpen, en dan: schrijven maar.

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok