Leonidas opent koffiebar ‘Chocolates&Café’

Leonidas begint wereldwijd met koffiebars waar ook bonbons verkrijgbaar zijn. In Brussel opende onlangs de eerste Chocolates&Café haar deuren.
‘Met de Leonidas Chocolates&Café willen we de klanten een moment van rust bieden, we willen hen laten genieten van chocolade terwijl ze een kopje koffie drinken, vertelt Leonidas-topman Dirk Jacxsens aan Brussel nieuws. ‘En we hopen dat ze van de gelegenheid gebruikmaken om ook nog wat pralines te kopen. De koffiebars zijn voor ons dus een tweede verkoopkanaal.’
Leonidas Chocolates&Café is een totaalconcept: ‘De klant kan er niet alleen verschillende smaken van chocolade ontdekken, maar ook producten die er perfect op aansluiten of ermee te maken hebben,’ zegt Jacxsens. En dus kun je er terecht voor koffie met een croissant, koffiekoek of taartje, maar ook voor pralines, boeken en cd’s over chocolade, en zelfs wijnen.
De koffiebar in Brussel heeft Leonidas in eigen beheer. Toch wil de chocoladeproducent en -verkoper niet alle koffiebars zelf gaan beheren. ‘Het is net als voor onze andere verkooppunten: we hebben 1.400 winkels in veertig landen, waarvan we er maar 24 in eigen beheer hebben. De rest wordt door zelfstandigen uitgebaat,’ licht Jacxsens toe.

Leave a Reply