Europeanen eten steeds vaker buiten deur

Europeanen slaan thuis steeds vaker maaltijden over. In plaats daarvan kiezen ze ervoor buiten de deur te snacken of in een restaurant te eten.
Koplopers zijn Noord-Europese landen als Zweden, Groot-Brittannië en Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Datamonitor. Het buiten de deur eten is vooral het gevolg van de hectische lifestyle van vele mensen. Vooral voor het ontbijt en de lunch hebben Noord-Europeanen thuis minder tijd. Het onbijt wordt met name door een op de drie Britten overgeslagen. En een ‘lunch on the run’ is ook steeds gebruikelijker.
Vele consumenten gebruiken steeds minder de drie-eenheid ontbijt, lunch en avondmaaltijd, doordat zij uit noodzaak een maaltijd overslaan. In plaats daarvan eten sommige consumenten alleen wanneer zij trek hebben en nuttigen vaker een kleinere maaltijd, zo blijkt uit onderzoek.
Als het gaat om de aantallen buiten de deur genuttigde snacks en maaltijden, staan de Britten aan de top. Op een tweede plaats vinden we Nederlanders, Spanjaarden en Italianen, gevolgd door Zweden, Fransen en Duitsers.
Met deze levenstijl is het niet verwonderlijk dat consumenten uit eten nauwelijks meer beschouwen als iets bijzonders; het is daarentegen een ‘betaalbare optie’ geworden. Overigens letten consumenten wel op de kwaliteit van het eten.
[Via Foodnavigator.com]

Leave a Reply