Mobiele espressobar rukt op

De MobiCcino, een Italiaanse driewiel-scooter voorzien van luxe espressoapparaat, duikt steeds vaker op in het straatbeeld.
In een drukke straat snel even een goede espresso kunnen drinken. Dat is het streven van de Stonehenge Coffee Company. Ze zijn twee jaar geleden met dit concept gestart en hebben nu vier MobiCcino’s, schrijft Richard Kok op Zibb.nl. De scooter rijdt naar een drukke locatie, gooit de achterkleppen open en een mobiele espressobar komt tevoorschijn.
Gemeentelijke ambtenaren hebben nog hun twijfels over het op straat koffie verkopen. ‘De groei in ons land wordt ietwat geremd door ambtelijke molens,’ meldt directeur Guido Dam van Stonehenge Coffe Company. Maar hij kan in elk geval rekenen op belangstelling vanuit het bedrijfsleven. De scooters zijn regelmatig te vinden op beurzen en in conferentiecentra.
Het bedrijf heeft ambitieuze groeiplannen: duizend scooters in vijf jaar. Om dat te realiseren denkt Dam na over een franchiseconcept. ‘Maar zover is het nog niet. Het probleem bij een franchiseconcept is het waarborgen van de kwaliteit. De espresso die we nu schenken, is van topkwaliteit. Dat komt door getraind en goed personeel.’

Een Reactie op “Mobiele espressobar rukt op”

  1. Koffie-weetjes.nl Says:

    Zeker een leuk idee!
    Jammer dat de ambtenarij hier weer een stokje voor wil steken.
    Is toch juist sfeervol (en genieten!) zo’n mobiele espressobar!

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok