Nieuwe website: Puur! uit eten

Waar kan je hip biologisch uit eten in Nederland? De nieuwe website ‘Puur! uit eten’ brengt dergelijke restaurants in kaart.
Jeannette van Mullem achtte de tijd rijp voor haar initiatief: ‘Veel consumenten verdiepen zich nu in een gezond leven en dus ook in gezonde producten én in de herkomst ervan.’ Daarbij is er ook meer aandacht voor maatschappelijk verantwoorde keuzes: hoe ga je om met landbouw, dieren en het milieu,’ verklaart Van Mullem tegenover Zestz. De hieruit voorvloeiende keuze om biologisch te gaan uit eten beschouwt ze dan ook niet als een hype. ‘Bovendien zijn biologische producten vaak veel lekkerder!’
Wie aan sobere ‘ekologische’ restaurants denkt, heeft het mis. Van Mullem hoopt met haar website ‘biologisch (puur!) uit eten op een trendy en eigentijdse wijze te stimuleren’.
De site, online sinds 27 januari, geeft informatie over zo’n veertig restaurants die met biologische producten werken. ‘Puur! uit eten’ zal steeds worden aangevuld en bestaande informatie wordt geactualiseerd.

Leave a Reply