Sergio Herman: over 5 jaar balans opmaken
Over vijf jaar zet topkok Sergio Herman misschien wel een punt achter zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Dat zei de Zeeuwse kok in een interview in BN/De Stem van 10 december.
‘Over vijf jaar maak ik de balans op, dan word ik veertig,’ zegt Herman. ‘Dan ga ik eens goed nadenken of ik zo verder wil, of dat ik iets heel anders ga doen. Misschien stop ik ermee en begin ik in Antwerpen een swingende tent of ga ik in Barcelona wonen. Lekker eten en musea bezoeken.’ Want één ding is duidelijk: ‘Dit vak kan ik in elk geval niet tot mijn vijftigste blijven doen, dan ben ik gesloopt.’
‘Als ik opnieuw kon kiezen, zou je mij hier niet zien. De erkenning is fantastisch, succes is geweldig, maar ik zou toch echt iets anders kiezen. Fotografie, mode, moderne kunst: iets in die sfeer.’ Toch voelt Herman zich geen kunstenaar: ‘Wat ik doe, is echt geen kunst. Het is wel creatief.’
Ook al trad hij met het restaurant in de voetsporen van zijn vader, hij hoopt dat zijn kinderen een andere keuze maken. Herman: ‘Ik zou het niet leuk vinden als mijn kinderen dezelfde weg gaan. Als ze dat willen, zal ik beslist heel stevig met ze gaan praten.’
december 15th, 2005 at 8:06 am
[…] zestz Food trends en culinair nieuws « Sergio Herman: over 5 jaar balans opmaken […]