Restaurantgids Parijs: Le Fooding

Le Guide du Fooding 2006 met Parijse restaurants is er nu ook in een online editie.
Le Guide du Fooding 2006 was van 17 - 21 november in Parijs als bijlage van Libération verkrijgbaar. De gids met Parijse restaurants is nu ook als database te raadplegen op lefooding.com. Er kan gezocht worden op categorieën (van bistro tot salon de thé), prijzen (minder dan 15 euro tot meer dan 51 euro) en service indifférents (van terras tot ‘honger in de nacht’). Als je op de naam van een restaurant klikt, krijg je rechts van de gegevens en de restaurantbespreking een bonnetje te zien. Zo kun je nagaan wat een maaltijd voor een persoon kost.
Een minpuntje: de gids is alleen in het Frans beschikbaar. Le Fooding is namelijk op en top Frans. Deze Parijse organisatie werd zo’n zes jaar geleden door twee journalisten opgericht. Ze wilden het culinaire Parijse bed eens opschudden en ‘le feeling’ terug in het eten brengen, zo vatte foodblogger Clotilde het samen. Le Fooding organiseert het hele jaar door evenementen op hippe locaties, waarbij je eten geserveerd krijgt van up-and-coming chefs, goede wijn kan proeven en naar muziek kan luisteren – en dat allemaal voor niets of tegen een kleine vergoeding.
Le Fooding heeft ook een lijst met bekroonde restaurants (‘Le palmarès Fooding 2005’). Een jury met afgevaardigden uit onder meer de redacties van Franse dagbladen en tijdschriften koos voor ‘Fooding® d’honneur 2005’ Yves Camdeborde’s Le Comptoir du Relais, een restaurant dat door een paar foodbloggers al eerder zeer positief werd besproken.

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok