Supermarkt EkoPlaza heeft grootse plannen

De ambities van biologische supermarkt EkoPlaza reiken verder dan de opening van nieuwe filialen.
Eerder meldde Zestz dat EkoPlaza aan de Haagse Spuimarkt een extra grote winkel zal openen. BioFair.nl gaf op 27 november hierop een aanvulling. In de parkeergarage van de tramtunnel in Den Haag komt een drive-insupermarkt. Klanten kunnen daar hun op internet bestelde boodschappen met de auto afhalen. De boodschappen voor de drive-in worden geleverd door de twee supermarkten die onder de nieuwbouw van de C&A (Spuimarkt) aan de Grote Markt zijn gepland. Het gaat om de Ekoplaza én de Plusmarkt. De Ekoplaza moet de grootste biologische supermarkt van het land, worden, met minimaal 10.000 groene artikelen. De Plusmarkt zegt 30.000 artikelen te leveren van hoge kwaliteit, maar tegen ’Aldi-prijzen’.
De ambities van EkoPlaza zijn enorm, aldus BioFair.nl. Als alle plannen doorgaan, vinden consumenten in deze supermarkten ook een restaurant, een kookstudio, informatiezuilen, een informatiecentrum en zelfs webcams. Met dit laatste kunnen zij zich via een webcam bij de boer op de hoogte stellen van het productieproces, zonder de boer te storen. Ook wil EkoPlaza in de nabije toekomst non-foodproducten verkopen, evenals ecologisch wit- en bruingoed en zonnepanelen.
De drijvende kracht achter de winkels en drive-in is Manpro Projectontwikkeling. Manpro wil binnen drie tot vijf jaar vijftien vestigingen van Ekoplaza hebben. EkoPlaza ondergaat het komende jaar een grote metamorfose, die tot vier verschillende verkoopmodellen leidt. Met EkoPlaza XS, een shop-in-shopconcept en vele nieuwe formule-elementen wil de biologische supermarkt Nederland veroveren. Ook wordt er een netwerk van 600 winkellocaties aangelegd, waar consumenten hun op internet bestelde producten kunnen afhalen.

Leave a Reply