Zestz
 
Parijstip: Soesje is de nieuwe macaron
Categorieën: Parijs tips

Na de macaron en de eclair komt… het soesje (chou). Ja, dat kleine gebakje van kookdeeg (bestaande uit water, boter en meel) en gevuld met slagroom, crème of een ander zoet of hartig mengsel. Het Parijse Maison du Chou, geopend in april 2013, maakte al furore met deze minilekkernij. En nu is de lichtstad sinds eind januari ook nog eens verrijkt met Choux d’enfer.

Voor dit opvallende laatstgenoemde initiatief werken twee grote namen uit de Franse culinaire wereld samen: sterrenkok Alain Ducasse en meesterpatissier Christophe Michalak. Een heuse design straatkiosk (van ontwerper Patrick Jouin) biedt soesjes-to go in smaken als vanille, karamel, koffie, citrusfruit en amandel & cacao.

Fijn: Choux d’enfer is zeven dagen per week geopend. En nog fijner: ook voor hartige soesjes kun je hier terecht. Denk: zwarte peper en kerrie & piment d’Espelette.

Choux d’enfer, kruising quai Branly en rue Jean Rey, 75015 Parijs. Geopend: dagelijks van 9.00-20.30 uur Métro Bir-Hakeim

© Zestz / redactie 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

1 reactie op “Parijstip: Soesje is de nieuwe macaron”

  1. Denise zegt:

    Ook zo’n fijn choux-adres in Parijs is Popelini. Laat die soesjes nu maar naar Amsterdam komen!

Reageer