Zestz
 
Foodevents voor het weekend en daarna: Premièrediner documentaire De Keuken van Johannes (Amsterdam)
Categorieën: doen!

Premièrediner documentaire De Keuken van Johannes (Amsterdam)
Wie 100 euro heeft gedoneerd voor de première van de documentaire over culinair journalist Johannes van Dam, kan op 24 juni aanschuiven bij restaurant Hotel de Goudfazant. Chefkok Koen van Brunschot en Johannes van Dam bedenken voor die gelegenheid bovendien een speciaal menu. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Lekker Venlo
Voor het vierde jaar op rij verandert het groene Julianapark in Venlo in een culinaire belevenis. Bezoekers krijgen gerechtjes voorgeschoteld van toprestaurants, veelal bereid met regionale versproducten. Lekker Venlo staat zal dit jaar mede in het teken staan van de uitverkiezing van de regio tot Hoofdstad van de Smaak.

Groene Hart Culinair (Stolwijk)
Aandacht voor lokale producten en producenten. Dat is wat Groene Hart Culinair wil bereiken. Met verschillende toprestaurants uit de omgeving worden er culinaire gerechten gepresenteerd. Daarnaast zijn er diverse stands zoals een espressobar, een kinderclub en een chocolatier. Op 20, 21 en 22 juni kun je erbij zijn op het dorpsplein in Stolwijk.

Midzomernachtdroom @ UIT JE EIGEN STAD (Rotterdam)
21 juni, de langste dag van het jaar, vindt de zomerzonnewende plaats. Tijdens deze lange zwoele nacht werd in vroeger tijden het licht gevierd alvorens de dagen weer gaan korten. Een nacht vol magie en passie! UIT JE EIGEN STAD grijpt deze magische nacht aan om de uitbundige groei op het land te vieren met de ingrediënten van al die landen in de wereld waar nog wel midzomernacht gevierd wordt. Maak je dus op voor een dromerige avond met muziek van DJ Fabuloes , lichte hapjes met onder andere veel eetbare bloemen van eigen land, drankjes en fakkels.

Oostland Culinair (Pijnacker)
Dit jaar start voor het eerst het evenement Oostland Culinair. Op zaterdag 22 juni wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot een culinair paradijs. Twaalf culinaire specialisten laten de bezoekers aan Oostland Culinair proeven hoe lekker gerechten kunnen zijn die met Oostlandse producten zijn bereid.

Lekker naar de boer
Maak kennis met een biologische boer bij jou in de buurt tijdens Lekker naar de Boer op 22 en 23 juni. In dit weekend stellen honderden biologische boeren en tuinders hun erf open voor het grote publiek.

Pop-up stadsboerderij (Rotterdam)
Waar komt je eten vandaan? Dat kom je te weten bij de pop-up stadsboerderij, mede mogelijk gemaakt door winkelketen Marqt. Op zondag 23 juni verzamelen producenten van écht eten zich op de Binnenrotte. Ontmoet groenten- en fruittelers, veehouders, vissers en bakkers.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 23 juni strijkt de Pure Markt neer in Ouderkerk aan de Amstel. Op deze markt vind je pure foodproducten, verkocht door de producenten zelf. Ook voor non-food kun je hier terecht.


 © Zestz / redactie 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer