Sergio Herman opent Pure C resto-bar

Driesterrenkok Sergio Herman serveert in zijn nieuwste restaurant Pure C resto-bar in Cadzand-Bad mediterrane en oosterse gerechtjes.

Aan zijn driesterrenrestaurant De Librije voegde collega Jonnie Boer in 2008 Librije’s Hotel toe. Vanzelfsprekend met een bijbehorend restaurant, toepasselijk Librije’s Zusje genoemd. De Zeeuwse chef Sergio Herman, bekend van Oud Sluis (drie sterren), heeft nu ook zijn imperium uitgebreid. Pure C resto-bar, gelegen in het Strandhotel in Cadzand, wordt de nieuwste hippe hang-out. De filosofie erachter: ‘Ik geniet van het leven in Zeeland, van de natuur en zijn lekkere producten, maar ik hou ook van het leven op Ibiza en de mediterrane en oosterse keukens,’ aldus Herman. ‘Al die ingrediënten wou ik in een unieke cocktail mengen waarvan de mensen kunnen meegenieten.’ Of liever gezegd: samen genieten. Want veel gerechten op de kaart, zoals de hapjes in tapasstijl, zijn opgevat om met zijn tweeën of meer te delen. Zelf blijft Herman ‘als kapitein aan het fornuis in Oud Sluis staan’, maar zijn ‘beste medewerkers’ staan achter de kachel in Pure C.

Plateau Sergio
Signatuurgerecht bij uitstek is de Plateau Sergio (48 euro voor 2 personen), een caleidoscoop van mediterrane en oosterse tapas stijl hapjes met bijvoorbeeld knapperige crostini met tomaten, gefrituurde soft shell crabs met noedels en sambal, gelakt buikspek, oesters Sergio’s way, taartje gerookte paling, escabèche van Zeeuwse schelpdieren… Ook kan men kiezen voor het Beleef Pure C Menu (48 euro). Na drie frisse starters volgt vis en vlees met de seizoensgroenten, verrijkt met wereldse smaken, gevolgd door dessert of kaas. À la carte eten, meestal voor twee personen, kan ook. Denk aan zeebaars in zoutkorst gegaard met gekonfijte aardappelen, auberginekaviaar, geroosterde paprika en anchoïade. Op de kaart staat ook een wekelijks wisselend driegangenmenu voor 35 euro.

Pure C resto-bar, Blvd de Wielingen 49, Cadzand-Bad, tel. 0117-39 15 35. Maandag en dinsdag gesloten

© Zestz / redactie 2010

Een Reactie op “Sergio Herman opent Pure C resto-bar”

  1. Ronald Says:

    Lees de eerste recensie in De Standaard http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GDM2NPGC7

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok