Zesty foodbites van deze week

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: muziek Martini-campagne een hit en filialen Karen Brinks Danku keten gesloten.

-> Muziek Martini-campagne een hit
Het nummer ‘A Night Like This’ van Caro Emerald dat gebruikt is in de Moments-campagne van Martini, is een hit. (link)

-> Filialen Karen Brinks Danku keten gesloten
De filialen in Antwerpen en New York zijn dicht. (link)

-> Restaurant El Bulli gaat in 2012 en 2013 tijdelijk dicht
De Spaanse chefkok Ferran Adrià sluit tijdelijk zijn wereldberoemde restaurant om nieuwe ideeën op te doen voor de moleculaire keuken. (link en link)

-> Ambtenaren niet aan vegetarische hap
Het verbannen van vlees uit de restaurants van de verschillende Haagse departementen zit er niet in. Dat blijkt uit antwoorden van minister Gerda Verburg (LNV) op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD). (link)

-> Eetbare legoblokjes bij restaurant Linnen
Restaurant Linnen in Oisterwijk serveert bij de koffie legoblokjes van chocolade. (link)

-> Vergunning nodig voor bord ‘Eieren te koop’ in Bellingwedde
Wie eieren, honing of aardappelen te koop heeft in de gemeente Bellingwedde en dat met een zelfgemaakt bord langs de weg kenbaar maakt, moet voortaan een reclamevergunning hebben. (link)

-> Failliet Happy Shrimp kost gemeente Rotterdam half miljoen
Het faillissement van garnalenkwekerij Happy Shrimp Farm kost de gemeente Rotterdam mogelijk meer dan een half miljoen euro. (link)

-> Imago biologisch verbeterd
De tijd dat alleen idealistische wereldverbeteraars interesse toonden in biologische producten behoort definitief tot het verleden. Een groeiende groep consumenten ontdekt het biosegment. (link)

-> MSC beste vislabel
Het keurmerk van de Marine Stewardship Council (MSC) is de beste garantie dat wilde vis duurzaam is gevangen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Accenture in opdracht van het Wereld Natuur Fonds. (link)

-> Steeds meer Britten dood door drank
Drank blijkt een groot gevaar voor de volksgezondheid in Groot-Brittannië. Het aantal sterfgevallen door alcohol in het land is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. (link)

-> Britse meisjes drinken teveel wijn
Van de Britse tienermeisjes tussen 11 en 15 jaar oud brengt een kwart haar gezondheid ernstige schade toe door teveel wijn te drinken. Ze werken gemiddeld anderhalve fles per week weg. (link)

-> Helft Vlamingen voor vleestax
De helft van de Vlamingen zou vóór een vleestax zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgische tijdschift Mondiaal (MO*). (link)

-> Hans van Wolde snoert FD de mond
Sterrenchef Hans van Wolde ontkent de berichtgeving in het Financieele Dagblad dat hij met restaurant Beluga moeite zou moeten doen om zijn hoofd boven water te houden. (link)

-> Hero trekt ‘Balkenende’ terug
Hero trekt een radiocommercial terug waarin een imitator van premier Jan-Peter Balkenende Fruit2day aanprijst. (link)

-> Antwerpen krijgt Starbucks
Starbucks breidt in hoog tempo uit in Nederland en België. Zo is de volgende vestiging van de Amerikaanse koffieketen gepland in het Centraal Station van Antwerpen. (link)

-> Veel mis met schepijs en shoarma in België
Van de 927 voedingswaren en verkooppunten die de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop vorig jaar onderzocht, kreeg 42 procent een slechte of zwakke beoordeling. Dat heeft Test-Aankoop maandag op een persconferentie bekendgemaakt. (link)

-> Steeds meer asbakken in cafés
Het aantal horecagelegenheden waar gerookt wordt stijgt sterk. In bijna de helft van de cafés en discotheken staan de asbakken weer op tafel. (link)

-> Geen baan voor vleesetende arts
Dierenrechtenorganisatie Peta wil dat ziekenhuizen in Amerika geen vleesetende artsen en verplegers meer aannemen. (link)

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok