Receptensite Culios gelanceerd

Nieuwe receptensite en netwerk Culios pleit voor bewust koken en op maat kopen. Mede-initiatiefnemer Henri Luitjes vertelt.

Henri Luitjes heeft zich als onderzoeker bij Wageningen Universiteit jarenlang beziggehouden met voedselverspilling. ‘Ik was vooral bezig met verbeterprocessen in de retail. De consument kwam daarbij vaak in beeld. Met Culios wil ik de consument helpen bij het kiezen, kopen en koken van eten. Heel praktisch dus. Het is een stap van theorie naar praktijk,’ aldus Luitjes.

Bewust koken & op maat kopen
Hoe werkt het? ‘De gerechten op de site worden op jouw huishouden afgestemd, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere leeftijd. Op die manier voorkom je dat je te veel kookt. Ook zijn de exacte hoeveelheden op je boodschappenlijst te vinden, wat op maat kopen heel gemakkelijk maakt.’

Voordelig shoppen
Om ook nog eens goedkoop te kunnen shoppen, presenteert de site verschillende wekelijkse aanbiedingen van supermarkten. ‘Wij richten ons vooral op de versproducten. En geef je als gebruiker aan welke ingrediënten je niet lust, dan zijn deze ook bij de aanbiedingen weggelaten. Een vegetariër vallen we dus niet lastig met vleesaanbiedingen,’ zegt Luitjes, die samen met Lars Hulzebos het initiatief voor Culios heeft genomen.

Onno Kleyn
De site richt zich op ‘iedereen die bewust met eten wil omgaan’. Gebruikers, de zogeheten Culies, vinden hier recepten van Onno Kleyn, maar kunnen ook zelf recepten uitwisselen en becommentariëren. Henri Luitjes: ‘Heb je vragen of problemen, dan kun je die direct kwijt op het forum. Verder kun je gemakkelijk je “smaakburen” ontdekken en wellicht in hun kookboek op de site rondkijken. Allemaal om inspiratie op te doen.’

© Zestz / Ronald de Nijs 2009

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok