Döner kebab krijgt vis-concurrent

De döner kebab krijgt concurrentie van een visvariant. Twee Nederlandse bedrijven claimen beide een visdöner te hebben uitgevonden.
De nieuwe vinding oogt hetzelfde als die in een shoarmazaak. De ronddraaiende spies heeft echter vis, waar reepjes worden afgesneden voor op het broodje. Groot verschil met de döner kebab is dat de visvariant vooral heel veel gezonder is, zegt Peter Grootveld van AB Fishdöner, in dagblad De Stentor.

Concurrent
Het andere bedrijf dat de visdöner zou hebben ontwikkeld is het visverwerkend bedrijf Marmara, gevestigd op Urk. De eigenaren komen van oorsprong uit Turkije.
Beide bedrijven zeggen dat de een bij de ander de kunst heeft afgekeken, namelijk het aan de spies houden van de vis. Marmara gebruikt daarvoor filet van pangasius, schol en kabeljauw. Fishdöner zegt slechts één vissoort te gebruiken. De witvis wordt ‘voor de kust van een Zuid-Amerikaans land’ gevangen.
Ook verschillen de gebruikte kruiden. Marmara wilde een smaakvolle spies, Fishdöner koos voor een meer neutrale smaak, waardoor die ‘goed te combineren’ is met bijvoorbeeld groenten.

One Response to “Döner kebab krijgt vis-concurrent”

  1. Ab Kebab Says:

    Ik heb de visdoner hoogst persoonlijk en met de hulp van food-technische mensen ontwikkeld. Marmara zegt wel dat hij de uitvinder is, maar hij heeft ondertussen een rol doner bij ons aangekocht met de hulp van een broer die een donershop in Zwolle heeft.
    Zij zijn nu bezig deze na te maken. Zij claimen de eerste te zijn en hebben dan ook een mix bekendgemaakt van kabeljauw, schol en pangasius. Onze visdoner is gemaakt van 100% inktvis!!!!
    Wij kijken uit naar het moment dat zij met een kopie van onze inktvis doner komen, want dit bewijst dan dat zij niet de eerste waren en ook nog niet een geschikte rol ontwikkeld hebben. Voor commentaar kunt u altijd contact opnemen met mij, Albert Bakker, 0527687075.

Leave a Reply