Eerste Nederlandse snacksterren uitgereikt

Kok Pierre Wind en schrijver Bart Chabot hebben een sterrenranking voor snackbars in het leven geroepen.

Nog niet eerder zijn er ’snacksterren’ voor topzaken uit de snackbarwereld uitgereikt, zeggen de initiatiefnemers kok Pierre Wind en schrijver Bart Chabot. Samen met een snackbarteam hebben ze uit de 5000 snackbars die ons land telt een selectie gemaakt. De eerste ‘oorkondes’ zijn donderdag 11 september jl. uitgedeeld tijdens de uitreiking van het lees- en snackboek ‘Patatje Oorlog’. Dit boek is eigenlijk te lezen als een aanklacht tegen de ’veel te vette hap’. De snack van de frietboer kan en moet gezonder, zeggen de auteurs. Maar hoe brachten de snackbars in het onderzoek het ervan af?

Geen drie sterren
Een topzaak met drie sterren werd niet gevonden. Wel waren er in de top-50 tien zaken die één of twee sterren kregen. Twee sterren kregen zaken waar veel van de producten komen uit eigen keuken en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Eén ster kregen snackbars met vooral een goede service én ze moeten ‘wel iets extra’s brengen’.

Geen drie sterrenzak
Op nummer 1 staat kwaliteitssnackbar Wassenaar in Scheveningen met het hoogste aantal punten: 9,2. Hier worden vele producten huisgemaakt. Hekkensluiter is cafetaria Hendriks in Meppel met vier punten.

De Snackster: www.snackster.nl

© Zestz 2008

Leave a Reply