IJsblokjes voor snobs

Een ijsblokje is al lang niet meer een simpel klontje bevroren water.
Wil je gemalen of stukjes ijs in je glas ijsthee? Of wil je in je cocktail een blokje of een ruitvormig stukje ijs? Het lijken lachwekkende vragen. Maar sommigen krijgen bij het idee van een gewoon ijsblokje al kippenvel, schrijft The New York Times. Conaisseurs beschrijven op internet bijvoorbeeld hoe je het beste doorzichtige blokjes – zo helder als een diamant – kunt maken.

Supermarktijsblokjes
Sommige kenners maken geen ijsblokjes in de eigen koelkast, aangezien er dan etensluchtjes in kunnen komen. Gelukkig verkopen de supermarkten in de Verenigde Staten bijvoorbeeld kant-en-klare ijsblokjes. En bij de Nederlandse Gall & Gall zijn de eerste icerocks gesignaleerd. De ijsblokjessnobs zetten dus geen trend zetten: die is al ruime tijd geleden ingezet. Wel nieuw is het ‘kauwbare’ ijs. Fabrikanten komen met Pearl ice, Nugget Ice en Chewblet.

IJsblokjes viezer dan toiletwater
De liefhebbers willen het liefst gecertificeerd ijs. Zeker nadat een onderzoek aan de Universiteit van Zuid-Florida in de VS uitwees dat ijsmachines niet zo schoon bleken te zijn. Sterker nog, het water uit de toiletten van fastfoodrestaurants kwam schoner uit de test.

© Zestz 2008

Leave a Reply