Herman den Blijker in Ratatouille

Topkok Herman den Blijker zal te horen zijn in de Nederlandse versie van de nieuwe culinaire Disneyfilm Ratatouille. In de Spaanstalige versie is topkok Ferran Adria te beluisteren.

Als een eerbetoon hebben de filmmakers de stem gebruikt van Thomas Keller, chef en eigenaar van restaurant The French Laundry in Californië. Keller bracht de filmmakers op de hoogte van alle ins and outs van de Franse keuken. Hij is in de film te horen als de baas van het restaurant. In de Franse versie is in die rol topkok Guy Savoy te beluisteren, in de Spaanse Ferran Adria, topkok van het sterrenrestaurant El Bulli.
In de Britse versie heeft Jamie Oliver een rol als restaurantinspecteur. In de Nederlandse bewerking is die rol ingesproken door Herman den Blijker.

Het verhaal draait om Remy, een ratje dat ervan droomt een Franse topkok te worden. Hij belandt in het restaurant van zijn held Auguste Gusteau en zet daar de boel op stelten. De film draait vanaf 1 augustus in de Nederlandse bioscopen.
[bronnen: San Francisco Chronicle en filmtotaal.nl]

Lees ook
Disney komt met ‘Ratatouille’ wijn

One Response to “Herman den Blijker in Ratatouille

  1. kattebelletje Says:

    Herman den Blijker! Vreselijk. Geen leuke stem ook, ik kan hem normaal ook al nauwelijks verstaan. En hem op 1 lijn te zetten met Ferran Adria… wie verzint zoiets?

Leave a Reply