McDonald’s serveert halal vlees in Londen

Na Detroit en Melbourne is Londen de derde stad waar McDonald’s halal-kip en –rundvlees serveert. Het gaat om een proef van drie maanden.
In Southall biedt McDonald’s sinds afgelopen weekend kip en rundsvlees aan dat volgens de voorschriften van de Koran is geslacht. Veel moslims vroegen er al jaren om en er liepen zelfs petities, schrijft De Morgen.
Eind 2006 opende de fastfoodketen in Melbourne een halalrestaurant. Niet-moslims protesteerden, omdat ze ‘zonder waarschuwing’ halal vlees aten. Maar het legde het bedrijf geen windeieren: de verkoopcijfers in die vestiging zijn sindsdien bijna verdubbeld.
McDonald’s is niet de eerste in Londen. Ibrahim Dar opende in de Britse hoofdstad een halalkippenrestaurant, en heeft nu 32 vestigingen in het hele land. In Frankrijk opende in 2005 ook al een particulier een fastfoodzaak voor moslims.

One Response to “McDonald’s serveert halal vlees in Londen”

  1. patrick Says:

    Als er ooit hallal vlees word geserveerd bij mc donalds dan zet ik er geen voet meer binnen Ik heb in een documentaire gezien wat hallal slachten is en ik vind het weerzinwekkend Bovendien zit er een raar smaakje aan dat soort vlees , en ja ik heb het natuurlijk geproefd hoe kan ik er anders over meepraten Ik heb ook gezien op tv dat ze in irak zelfs mensen hallal slachten dat zegt toch genoeg. Vriendelijke groeten Pat

Leave a Reply