Grootste IKEA-restaurant in Nederland geopend

Op 23 augustus opende in Amersfoort de nieuwste IKEA-vestiging. Het filiaal heeft het grootste IKEA-restaurant in Nederland.
Maar liefst 590 zitplaatsen telt het Amersfoortse restaurant. Maar IKEA is dan ook geen onbelangrijke speler in de horeca. Het Zweedse woonwarenhuis bekleedde in 2005 de 41ste plaats van de Misset Horeca Top-100. De horecaomzet van de twaalf vestigingen in Nederland was goed voor 21 miljoen euro.
Wie wel eens een van haar vestigingen heeft bezocht, begrijpt waar die fikse omzet vandaan komt. De restaurants bieden weliswaar lage prijzen – een vegetarische pasta kost 3,75 euro, een gekruide zalm 5 euro – maar worden goed bezocht. Zo zat het restaurant van de nieuwe Amersfoortse vestiging een uur na de opening al helemaal vol, meldde de Utrechtse editie van het AD.

5 Responses to “Grootste IKEA-restaurant in Nederland geopend”

  1. michel Says:

    Ik rij er elke dag langs en wie weet gaat ik eens de zweedse gehakt balletjes proberen of iets gezonders natuurlijk

  2. ronald Says:

    Laatst was ik op een doordeweekse dag rond een uur of half zes in IKEA Delft. Ik was verbaasd over de lange rij voor de buffetten. Totdat ik me realiseerde dat men hier - kennelijk - speciaal kwam voor het avondeten.

  3. René Says:

    Een goeie prijskwaliteitverhouding staat garant voor een goede omzet.

  4. Marcel Says:

    Nou, mijn dochters vinden het altijd geweldig in de Ikea, de climax in dan het ijsje. Maar ik moet echt zeggen dat het eten nooit echt super is. Eigenlijk niets meer dan middelmatig. Vlees te droog, vis te sponsig. Wat mij betreft is het wel een alternatief voor de Mac, Burger King etc.

  5. Kay Says:

    Ik vind het altijd heerlijk eten, en níet duur! Het kan wel wat ‘Zweedser’, want het proeft bijhoorlijk Nederlands (ja, óók de balletjes).

Leave a Reply