Ahold overweegt keten met keukenspullen

Ahold overweegt de opening van een nieuwe keten winkels in Nederland. Deze winkels zullen zich in het begin vooral richten op huishoudelijke producten voor de keuken.
In de eerste helft van 2007 start Ahold een reeks huishoudelijke producten, ontworpen door Bart Karis. Karis is designer bij Ikea, het bedrijf waar Moberg voor zijn komst naar Ahold werkzaam was. De reeks is in eerste instantie gericht op de keuken, maar kan later uitgebreid worden ‘to embrace other aspects of family life’. Dat zegt Ahold-bestuursvoorzitter Anders Moberg in een interview met de Financial Times van 24 februari.
In de Verenigde Staten zullen de nieuwe producten in de supermarkten verkrijgbaar zijn, maar in Nederland overweegt Ahold aparte winkels hiervoor.

Volgens Retailnews.nl zijn er vraagtekens bijde non-foodplannen van Ahold
‘Verschillende partijen hebben hun twijfels over Aholds plannen voor nieuwe non-foodwinkels. Retailkenner Ron Cijs van Plus Point: “De markt voor huishoudelijk kleingoed wordt gedomineerd door de inkoopmacht van Blokker. Ahold moet het gat vinden temidden van de Blokkers, de warenhuizen en de elektronicaketens. Die markt is behoorlijk vol.”
Een woordvoerder van Hema: “Het is bijzonder moeilijk om een geheel nieuwe formule met succes te introduceren, zeker in Nederland, waar de winkeldichtheid hoog is, goede winkellocaties schaars en de concurrentie scherp.” De woordvoerder van Blokker reageerde vol vertrouwen: “Blokker wacht het rustig af. Als het zover is, heten we Ahold van harte welkom.’

Leave a Reply