Fransman Bras beste chefkok van Europa

De Beste Chef van Europa is de Franse topkok Michel Bras van het gelijknamige restaurant in het Zuid-Franse Laguiole. Dat blijkt uit een enquête van het blad Miljonair Magazine onder toprestaurants in de Benelux en dertig Europese driesterrenkoks.
Het blad Miljonair Magazine hield een een enquête onder zo’n zeventig sterrenrestaurants uit de Benelux en etablissementen met een Bib Gourmand (= Michelin-kwalificatie voor een ‘verzorgde maaltijd voor een schappelijke prijs’) en dertig driesterrenkoks in Europa. Zij benoemden de Franse topkok Michel Bras tot de beste chefkok van Europa. Op nummer twee staat de Spaanse Martin Berasategui van driesterrenrestaurant Pescatore in Mantova. Derde is Cees helder van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.
Er waren nog meer Nederlandse winnaars. Restaurant Oud Sluis van Sergio Herman werd uitgeroepen tot beste restaurant van de Benelux. Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen kreeg als titel Meest Belovende Talent.
De prijs kreeg Bras uitgereikt tijdens de Miljonair Fair. Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, vertelde Femmetje de Wind van Miljonair Magazine in Dagblad van het Noorden.

Leave a Reply