zestz https://www.zestz.nl Food trends en culinair nieuws Sat, 25 Oct 2008 22:16:46 +0000 http://backend.userland.com/rss092 en Lintje voor topkok Toine Smulders Toine Smulders van restaurant Villa Copera in Tolkamer is vrijdag onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de gemeente Rijnwaarden. Zo trekt Smulders' restaurant vele bezoekers naar de gemeente. En voor zijn gerechten gebruikt hij veel lokale producten. In mei ... https://www.zestz.nl/?p=2760 VINOO Wine Tasting Event Op zaterdag 1 november organiseert online wijncommunity VINOO een groots evenement in Amsterdam. In The Amsterdam Convention Factory staan vanaf 15 uur meer dan 350 verschillende wijnen klaar om te proeven. Geniet ondertussen van fingerfood of WIJNdiner en luister naar 'wijnmuziek'. Verder kun je op een culiplein terecht voor onder andere ... https://www.zestz.nl/?p=2692 Doppio Espresso wint AD Koffietest Groningse trendy espressobar Doppio Espresso heeft de AD Nationale Koffietest 2008 gewonnen. 'Mijn vader kwam veel in Zwitserland en Italië. Daardoor ben ik van jongs af opgegroeid met espresso,' https://www.zestz.nl/?p=2747 Pernod Absinthe De absint is ontwikkeld naar het originele recept van zo'n 200 jaar geleden. Toen het gifgroene drankje in 2004 weer in Nederland mocht worden verkocht, was het een hype. Maar zo hot als het cultdrankje ooit was in de 19e eeuw, is het nooit meer geworden. Op bevel van de ... https://www.zestz.nl/?p=2520 Halal A-merk komt eraan Het Nederlandse Marhaba Foods wil het eerste, wereldwijde A-merk worden voor halalproducten. Deze producten zijn in het Nederlandse supermarktschap nauwelijks te vinden. En als ze verkrijgbaar zijn, vraagt de consument zich af in hoeverre een reep of koek echt halal is. Een A-merk schept duidelijkheid. Maar zo'n merk is ... https://www.zestz.nl/?p=2715 Kamelenmelk chocolade Trendfoodwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: kamelenmelk-chocolade. De wereldwijde lancering vond woensdag plaats in Dubai - waar anders? Twee jaar werd er met een team van Duitse en Oostenrijkse chocolademakers gewerkt aan de ontwikkeling van de eerste 100% Arabische chocolade van kamelenmelk, gericht op de Arabische ... https://www.zestz.nl/?p=2726 Paus kiest voor biologisch In de Vaticaanse tuinen in Rome is onlangs een biologische moestuin aangelegd. Hier worden groente en fruit gekweekt die '100%' natuurlijk zijn, meldt de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano. De oogst is bestemd voor de eettafel van Benedictus XVI, die bekendstaat als de 'groene' paus. In de overige 22 hectare die ... https://www.zestz.nl/?p=2699 ‘Verkoop groente- en fruitdrankjes zakt in’ De verkoop van groente- en fruitvervangende drankjes daalt dit jaar met 25 procent. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau IRI Nederland tot en met week 36. In 2007 kochten we nog voor circa 43 miljoen euro aan fruitshots. 'Producten als Knorr Vie en Hero Fruit2day zijn in korte tijd populair ... https://www.zestz.nl/?p=2702 Jamie Oliver opent restaurants in Dubai In 2011 opent Jamie Oliver een Jamie’s Italian en een BBQ-restaurant in Dubai. De Britse chefkok strijkt neer in het luxe nieuwbouwgebied Jumeirah Golf Estates 'Water'. Hier komen villa's met keukens die Jamie samen met het Duitse meubelmerk Poggenpohl heeft ontworpen. Ook opent hij hier een filiaal van zijn restaurantketen ... https://www.zestz.nl/?p=2687 Gratis lunch van Tony’s Chocolonely Op 1 november trakteert Tony's Chocolonely op een gratis lunch voor alle Amsterdammers. Ben je benieuwd hoe chocoladesoep smaakt? Kom dan op 1 november om 12 uur naar de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier serveert het eerlijke chocolademerk Tony's Chocolonely tot 4 uur 's middags een lunch aan. En Pacific Parc ... https://www.zestz.nl/?p=2497