Zestz
 
Over Zestz

Geschiedenis
Zestz is op 12 oktober 2005 live gegaan. Een Nederlandstalige blog waar culinair nieuws uit binnen- en buitenland, foodtrends, de hotspots van dit moment samenkomen, ontbrak tot dan toe.

Anno 2012 is het medialandschap drastisch veranderd. De thema’s koken, kookboeken, restaurants en verdere culinaire berichtgeving zijn in ons land en in de media nog nooit zo populair geweest. Reden voor Zestz om nog scherpere en ook eigenzinnigere keuzes in haar nieuwsgaring te maken. Met een nadruk op opmerkelijke culinaire initiatieven en (gebruiks)objecten en kleurrijke foody people.

De selectie van de berichten komt onafhankelijk tot stand. Zestz heeft geen commerciële verbintenissen met beschreven producten of diensten.

De naam Zestz heeft een culinaire betekenis: de Engelsen duiden er een citroen- of sinaasappelschil mee aan. En de Fransen kennen het schilletje als zeste.

Op 26 oktober 2008 lanceerde Zestz – foodtalk een geheel nieuwe website (oude internetbeelden zijn te bekijken via Wayback Machine). En op 6 april 2011 kreeg de site weer een nieuwe look.

Colofon
Hoofdblogger: Ronald de Nijs
Medebloggers: Marjan Ippel/Talkin’ Food, Alice de Jong, Marieke Kramer (MK), Lieke Maas en Liesbeth Spreeuwenberg

Contact
Ronald de Nijs, e-mail

Copyright
Niets van deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Zestz.

In de pers
* Felix Wilbrink in De Telegraaf van 28 oktober 2011: ‘de prachtige culinaire site Zestz’

* Ronald de Nijs werd in nr. 4/2012 van Elle Eten tot Held uitgeroepen. ‘Al jaren zijn we op de redactie fan van zijn site en zijn tweets’.

Uitzondering spamverbod
Vanaf 1 oktober 2009 kent Nederland een verbod op ongevraagde zakelijke commerciële e-mail, inclusief persberichten. De redactie van Zestz geeft toestemming om informatie toe te zenden over onderwerpen met culinaire thema’s. De redactie behoudt zich het recht voor om deze toestemming bij specifieke partijen, zonder opgaaf van reden in te trekken.

Disclaimer
De op deze website getoonde informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er wordt evenwel geen aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledige en/of incorrecte informatie en voor het niet goed functioneren van deze website. Hoewel alles in het werk wordt gesteld om misbruik te voorkomen, is Zestz niet aansprakelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van de website via internet worden verzonden. Evenmin kan Zestz verantwoordelijk worden gesteld wanneer virussen op deze website zouden voorkomen. Ook kan Zestz niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud, het gebruik en het functioneren van de websites die gekoppeld zijn aan deze website.