Zestz
 
Foodevents voor het weekend en daarna: Viva Las Vega’s (Amsterdam)
Categorieën: doen!

Viva Las Vega’s (Amsterdam)
Viva Las Vega’s is een jonge beweging, opgericht en gerund door jongeren met een liefde voor plantaardig lekkers. Het doel is op een positieve en creatieve manier de consumptie van plantaardige voeding te promoten, Op 29 juni viert Viva Las Vega’s weer haar eigen feestje. Met en foodmarket, films, workshops, muziek en een lazy dinner.

Kruidendagen (Asten)
Tijdens de Kruidendagen op 28 en 29 juni in het Klok & Peel Museum in Asten krijg je informatie over thee en vele andere mogelijkheden met kruiden. Een weekend lang kan jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur genieten van kruiden in allerlei facetten in de museumtuin en Oranjerie. Niet alleen is er veel te zien, er is ook veel te ruiken en te proeven. http://www.siris.nl/nieuws/article/288369/kruidendagen-in-klok-peel-museum/

Elle Festival (Amsterdam)
Elle, Elle décoration en Elle Eten organiseren van 27 t/m 29 juni het Elle Festival. Met mode, wonen en eten. Ook het kookboek van de Maand vind je hier ook (bij Foodware op de Looiersgracht 12). Yvestown
signeert op 27 juni van 12 -14 uur haar gelijknamige kook- en interieurboek. En zaterdan 28 juni signeert Monica Abdoel haar (foodtruck)Kookboek van de Maand juni Reizende sterren.

Bierpassieweekeind Antwerpen
Wend of keer het zoals je wilt, de Belg is toch het meest met echt bier
bezig. Van 27 t/m 29 juni is op de Antwerpse Groenplaats een
openluchtbierfestival, een overzicht van het Beste Belgische bier van dit moment. Proeven kan met je eigen bierglas. Duik onder in de sensuele aroma’s van de bierkunsterij.

Damn Food Waste evenement (Groningen)
Op 28 juni barst het Damn Food Waste evenement in Groningen los. Tussen 12.00 en 16.00 uur wordt op de speelweide in het Noorderplantsoen een gratis megamaaltijd gekookt van groenten die normaal in de prullenbak belanden.

Luisterlunch over ‘Eten en Fitness’(Baarn)
Op 29 juni is in de serie luisterlunches op Kasteel Groeneveld Angélique Heijligers, personal trainer en grondlegger van Stadswild, te gast. Bij Angélique staat fitness centraal. Anders dan velen misschien denken vindt zij daarbij dat je resultaten voor 70-80% worden bepaald door je voeding en niet zozeer door je inspanning. Die voeding haalt zij zo veel mogelijk uit de natuur.

Schermafbeelding 2014-06-27 om 08.46.10Leiden Culinair
Voor de 28ste keer alweer: Leiden Culinair. Van 26 t/m 29 juni is de Garenmarkt het proeflokaal van Leiden en omgeving. Een zomers festijn waar proeven, ontmoeten en genieten hand in hand gaan. Leiden culinair heeft zelfs z’n eigen app.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 29 juni is in Park Frankendael te Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Nuenen Culinair
Van 27 t/m 29 juni wordt het centrum van Nuenen weer bezocht door honderden bezoekers. Nuenen Culinair keert dit jaar voor de vierde keer op rij terug naar het Park. Een selectie van zowel lokale als regionale restaurants zullen hun specialiteiten serveren op het culinaire evenement.

Broekelicious (Broek in Waterland)
Op 27 en 28 juni vindt de eerste editie van Broekelicious plaats. Tien koks presenteren hun smakelijke gerechten aan in het hart van Broek in Waterland.

Puur genieten (Drimmelen)
Een nog niet eerder gehouden evenement in de Amerstreek: een driedaagsevenement dat in het teken staat van ‘Puur Genieten’. Op 27, 28 en 29 juni zal het evenement plaatsvinden op het strand aan
de nieuwe haven in Drimmelen.

De Parade (Rotterdam)
De Parade is tot en met 29 juni weer neergestreken in Rotterdam. Niet alleen de plek voor theatervoorstellingen, maar ook de plek om lekker te eten en drinken, van kleine hapjes tot uitgebreide diners, van kleurrijke cocktails tot een brede keuze aan wijnen. De Paradekeukens serveren tot laat in de avond of tot het op is. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren.

Amusetour (Laren)
De Amuse Tour Laren staat op de agenda voor 29 juni. Tussen 12 en 17 uur maken deelnemers een culinaire tocht langs acht lokale restaurants.

Kersenfestival (Cothen)
Theo en Martine Vernooy nodigen u uit voor het Cothense Kersenfestival op 28 en 29 juni. In hun hoogstamboomgaard presenteren ze een gevarieerd programma. Maar bewonder vooral de hoogstamboomgaard met vijftien oude kersenrassen die allemaal anders smaken: een waar agrarisch mounument!

Streekmarkt (Utrecht)
DeStreekmarkt is een initiatief van Kick Woltjer en Joost de Boer en bestaat sinds 2009. Beide heren wilden een groter publiek kennis laten maken met wat er allemaal aan heerlijks te krijgen is buiten de supermarkt. Op 29 juni vindt er weer een Hilversum plaats.

Schermafbeelding 2014-06-27 om 08.50.19Meppel Culinair 2014
Nadat Meppel Culinair zich twee jaar geleden verplaatste naar het lommerrijke Wilhelminapark, is het een ander evenement geworden. Meer stijl, meer uitstraling, meer ruimte en meer gezelligheid. Hierdoor heeft dit unieke Food & Fun festival, van 27 juni t/m 29 juni, nog meer allure gekregen dan het al had.

NeighbourFood Market (Amsterdam)
Aanstaande zaterdag is-ie er al weer! De NeighbourFood Market is op 28 juni onderdeel van het Elle Festival. Midden in het centrum van Amsterdam ben je welkom om te borrelen en eten aan de lange tafels samen met familie, vrienden en geliefden. 

Tram Experience (Brussel)
Tot 31 augustus rijdt in Brussel voor de derde keer de Tram Experience, een sterrentram waar je gastronomisch kunt tafelen en ondertussen aan sightseeing kan doen.

© Zestz / redactie 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer

>