Zestz
 
Culinair nieuws in bites: Medeoprichter Noma opent Scandinavische foodhal in New York
Categorieën: foodnieuws

Het culinaire nieuws van deze week. Met onder andere:mederoprichter Noma opent Scandinavische foodhal in New York, IKEA-restaurant geliefd bij zzp’er en is de nieuwe haring wel zo goed dit jaar?

-> Mederoprichter Noma opent Scandinavische foodhal in New York
Claus Meyer, restaurateur en medeoprichter van Noma, heeft zijn belang in het befaamde restaurant in Kopenhagen in de zomer van 2013 verkocht. Hij begint binnenkort een nieuw avontuur: het openen van een Scandinavische foodhal in New York. Het wordt een combinatie van winkels en ‘casual’ restaurants, waaronder een grote brasserie gericht op de Nordic keuken. In oktober 2013 opende Meyer een vergelijkbare restaurantconcept in Kopenhagen:de Standard, met drie restaurants, een jazzclub en een lounge. Meyer heeft daarnaast nog andere restaurants, een paar bakkerijen en een boerderij met boomgaard. (Eater) [foto van www.clausmeyer.dk]

-> Foto van spaghettirecept met bijbehorende geur delen
De geur van dat lekkere spaghettirecept… als het aan professor David Edwards van de Harvard University ligt kunnen we die nu versturen. (Volkskrant)

-> Voor 50 miljoen euro meer biologisch gekocht in 2013
De recessie heeft afgelopen jaar nauwelijks effect gehad op de verkoop van biologisch. (Culinair.net)

-> Gastronomie moet ondervoeding ouderen tegengaan
De Franse bejaardenzorggroep Orpéa heeft de voormalige sterren-chefkok van het Ritz Hotel in Parijs, Michel Roth, gevraagd zijn maaltijden onder handen te nemen om de eetlust van zijn bewoners op te krikken. (Foodlog)

Schermafbeelding 2014-06-22 om 09.53.48-> Is de nieuwe haring wel zo goed dit jaar?
De nieuwe haring van dit jaar mist iets. Huib Stam legt uit waar het aan schort. (Foodlog) [Foto: FaceMePLS]

-> Populariteit rucola groeit wereldwijd
Sinds het eind van de jaren ’90 groeit de interesse voor rucola wereldwijd. Italië is de grootste producent. (AGF)

-> Wit brood goed voor darmflora
Uit Spaans wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat wit brood juist een gunstig effect heeft op de samenstelling van ons darm-microbioom, en daarmee op onze gezondheid. (Foodlog)

-> IKEA-restaurant geliefd bij zzp’er
De IKEA-restaurants zijm in trek als werk- en vergaderplek voor zelfstandige ondernemers die veel onderweg zijn maar geen eigen kantoor hebben. Er zijn zelfs al kleine zzp-communities aan het ontstaan, waar één keer per maand zzp-ontbijtsessies worden georganiseerd. (Sprout)

-> ’Eten foodtrucks veiliger dan van restaurants’
Meer dan 260.000 inspectierapporten op het gebied van voedselveiligheid uit Boston, Las Vegas, Los Angeles, Louisville, Miami, Seattle en Washington DC werden uitgepluisd. En wat bleek? In zes van de zeven steden deden foodtrucks het significant beter dan de restaurants. (Eater)

Schermafbeelding 2014-06-22 om 09.56.00-> Nieuwe app: koken met aanbiedingen
De iPhone-app Koken met Aanbiedingen biedt dagelijks nieuwe recepten op basis van de aanbiedingen in de supermarkten. (iPhoneclub)

-> Eerste koffiemachine voor astronauten
De astronauten die momenteel op het ISS werken, kunnen eind 2014 gezellig samen een bakje te doen om daarna weer door de ruimte stuiteren. In november wordt er voor het eerst een koffiemachine op het ruimtestation geïnstalleerd die speciaal ontworpen is om in de ruimte te functioneren. (Bright)

-> VS willen het hout uit de kaas
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt ambachtelijke kaasrijping. Omdat houten planken niet hygiënisch zouden zijn. Daarom mag ook Europese kaas straks het land niet meer in. Of zit het anders? (Foodlog)

© Zestz / Ronald de Nijs 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer


Fatal error: Function name must be a string in /data/web/sites/www.zestz.nl/www/wp-content/themes/zestzblock/footer.php on line 1