Zestz
 
Culinair nieuws in bites: NYT lanceert nieuwe receptensite
Categorieën: foodnieuws


Het culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: NYT lanceert nieuwe receptensite, Zelfs één wijntje of biertje mag niet meer bij lasercontrole op de snelweg en slimme beker weet wat je drinkt.

-> NYT lanceert nieuwe receptensite
De New York Times heeft al zijn meer dan 15.000 recepten via een nieuwe site (nog wel in bèta) toegankelijk gemaakt. Je kunt de recepten in een ‘box’ zetten en zo een eigen kookboek creëren. Je hoeft geen abonnee van deze krant te zijn, wel moet je je eenmalig registreren. (cooking.nytimes.com)

-> Zelfs één wijntje of biertje mag niet meer bij lasercontrole op snelweg
Onderzoekers uit Warschau hebben een apparaat gemaakt dat vanuit de berm alcoholdamp in een auto kan meten met een laser. Als de wagen door de laser rijdt wordt direct geregistreerd of er concentraties van alcohol aanwezig zijn. (RTL Nieuws)

Schermafbeelding 2014-06-15 om 10.16.23-> Slimme beker weet wat je drinkt
Een team ontwikkelaars van Mark One heeft een beker ontwikkeld die kan ‘zien’ wat erin zit. Zo kan de beker onderscheid maken tussen bijvoorbeeld koffie en thee, en in sommige gevallen ook het merk van de drank herkennen. (Tweakers)

-> Wijnwereld wordt steeds meer vrouwenwereld
Steeds meer vrouwen doen hun intrede in de wereld van de Masters of Wine (MW), de hoogst haalbare titel in de internationale wijnindustrie. (Slijtersvakblad)

-> Superfood, wat is nu waar?
Natuurvoedingsdeskundige Liesbeth Oerlemans onderzoekt de claims die auteur Jesse van der Velde doet in zijn boek Superfoods. Daarvoor keek ze naar de beschikbare wetenschappelijke literatuur. Haar uitkomsten en eigen aanvullingen pleiten niet voor superfood. (liesbethoerlemans.com en liesbethoerlemans.com)

-> Ook Jamie Oliver probeert Google Glass uit
Eerder schreven we hier al over Roy Choi, vooral bekend als de oprichter van de Koreaanse tacofoodtruck Kogi BBQ in Los Angeles. Hij probeerde onlangs Google Glass, een draagbare computer in de vorm van een bril, uit. In zwijn voetsporen treedt nu ook Jamie Oliver.

-> Gastronomische organisaties: minder restaurantweken, aub
Restaurantweken en andere kortingacties zijn veel restaurants een doorn in het oog. Drie organisaties willen nu afspraken maken en willen minder restaurantweken. (Foodbrigade)

© Zestz / Ronald de Nijs 2014

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer


Fatal error: Function name must be a string in /data/web/sites/www.zestz.nl/www/wp-content/themes/zestzblock/footer.php on line 1