Zestz
 
Kookboek van de Maand februari: goededoelenboek ‘Mama kookt’
Categorieën: foodnieuws, kookboeken

Zes moeders geven in ‘Mama kookt’ recepten uit hun eigen cultuur. Wie het kookboek koopt, steunt kleinschalige stichtingen die moeders helpen.

Wie kent dit niet. Soms heb je even geen zin om Italiaans, Frans of wat dan ook te koken. Maar verlang je naar het onbekende, naar nieuwe smaken. Op zo’n moment komt ‘Mamma kookt’ als geroepen. Dit kookboek geeft een kijkje in de keuken van zes moeders uit verschillende culturen. De bekendste: Nederland. Onbekend(er): de keukens van Curacao, Indonesië, Congo, Wit-Rusland en Iran.

Uit de Iraanse keuken is een stoofpotje van lamsvlees met gedroogde citroen, gele spliterwten en kerrie in het kookboek opgenomen. In de testkeuken van Kookboek van de Maand bleek dat de gedroogde citroen dit gerecht diepte geeft – en een heel nieuwe smaak- en geursensatie. Of wat te denken van in saffraan gemarineerde kip met rijst. De combinatie met rode bessen was verrassend en smakelijk.

Mama kookt is in eigen beheer uitgegeven door Fair Chances, een stichting die wereldwijd kleinschalige ontwikkelingsprojecten ondersteunt. Kristel Hulsebos, initiatiefnemer van Fair Chances, besloot een kookboek te gaan maken. Ze bracht zes moeders bij elkaar en ontlokte hen allerlei succesrecepten. Ook noteerde Hulsebos de – soms ontroerende – herinneringen aan familie en vaderland die de recepten bij de moeders oproepen.

Het resultaat is een inspirerend boekwerkje met zo’n zestig recepten, geïllustreerd met vele foto’s van de moeders, hun keuken en hun gerechten. Het biedt een inkijkje in zes verschillende eetculturen. Van elk verkocht exemplaar gaat 6 euro naar kleinschalige stichtingen die moeders ter zijde staan. Door ‘Mama kookt’ als Kookboek van de Maand februari te verkiezen, willen we graag ook ons steentje bijdragen.

Bestel het boek via www.kookboekmamakookt.nl of bij je kookboekenverkoper in de buurt.

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer